Племето не успя да завърши изпитанието за неприкосновеност

Утрото за племената беше различно, след като бяха завоювани нови територии. Жътварите и Рибарите знаеха какво да очакват от Резиденцията и Стопанството, но Ловците чертаеха стратегии как да хванат риба на Дивата река.

Ловците за първи път край Дивата река в „Игри на волята: България“

След като направиха разбор на представянето си вчера, племената се срещнаха отново на Арената – този път залогът беше неприкосновеност. Изпитанието включваше няколко тежки етапа, които изискваха комплексни качества. Племената трябваше да пренесат последователно четирима играчи като използват високи кокили. По пътя си те имаха четири спирки, от които взимаха по един диск – на финала ги очакваха още два. Цел на всеки отбор беше да вкара общо 24 диска в кош – успешното приключване с този етап им даваше правото да преминат към следващия. Той включваше разсичане на дървена греда, която освобождава пъзел. Право да го наредят имаха само двама представители от отбор.

Ивайло си тръгна от „Игри на волята: България“

Рибарите тръгнаха добре при първото преминаване на кокили през 85-метровото трасе, преднината им обаче бързо се стопи. Изпитанието позволяваше във всеки един етап водачът да се промени. Ловците се възползваха от грешките на другите отбори и най-бързо стигнаха до финалната фаза с хвърляне на дискове в коша, но неточният мерник на Симона позволи на Жътварите да ги изпреварят. Така жълтият отбор се оказа първи пред пъзела, но тандемът Йоанна и Милен по-експедитивно разгадаха загадката.

Изречението „Безопасността няма цена” успяха да напишат и Жътварите. Племето на Рибарите не успя да стигне до последния етап от надпреварата - те останаха последни и това изпрати на Номинационен съвет.

Какви грешки ще видят в своето представяне и кои ще са двамата номинирани от синия отбор? Гледайте тази вечер от 21:00 ч. в епизода на „Игри на волята: България” по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.