Ловците ще се отправят към Стопанството, а Рибарите се завръщат отново край Дивата река

След удара, който Жътварите понесоха с излизането на Сюзън миналата седмица, племето спечели войната за територия и през новата седмица ще се наслади на удобствата на Резиденцията. На много работа за своя поминък в Стопанството ще се отдадат Ловците, които станаха подгласници в надпреварата. Милиметри попречиха на Рибарите да извоюват второто място и племето отново ще трябва да разчита само на собствените си умения, за да оцелее край Дивата река.

Сюзън от племето на Жътварите след „Игри на волята: България“

При избора на седмични капитани настъпи голямо разместване във всички отбори, което доведе до различни настроения и стратегии. Ерата на Тодор изглежда е приключила и племето гласува доверието си за първи път на Лазаринов. След емоционални разговори за бъдещето на Жътварите, състезателите единодушно взеха решението Любомир да поеме щафетата, а ротационната система на Рибарите отреди Екатерина да бъде новият лидер в изпитанията в предстоящата седмица.

Битката за територия тества волята и издръжливостта на воините във вода – един по един участниците имаха за задача да преплуват до понтон и да вземат пояс. Връщането им беше осигурено от двама техни съотборници, които ги издърпваха обратно на сушата с помощта на огромна макара и бодиборд. След пристигането на брега, участниците изкачваха кула, а от върха трябваше да демонстрират точност като нанижат пояса на пилон.

Дуел между Жътвари за оцеляване в „Игри на волята: България”

Най-добри плувци и стратези се оказаха Жътварите, които се представиха блестящо с поставената им водна задача. Липсата на пъзел ги мотивира още повече да докажат своите умения и се справиха най-бързо, осигурявайки си първото място с голяма преднина. Другите две племена от своя страна изпитаха затруднения – Ловците оплетоха своята макара още в първия етап, а Рибарите бяха силно притеснени още преди старта на играта, тъй като плуването е най-слабото им място.

Във вторник предстои нова битка, където ще стане ясно кое е първото племе, което ще отиде на Номинационен съвет и ще излъчи двама играчи, които да се борят за оставането си в „Игри на волята: България“. Какви компоненти ще включва битката и кой ще заеме първото място?

Гледайте „Игри на волята: България“, всеки делничен ден от 21:00 ч. по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.