Племето за първи път ще прекрачи прага на Резиденцията

Жадувана победа си извоюваха Рибарите и за първи път ще се насладят на удобствата и лукса в Резиденцията. След безкрайни два месеца, прекарани в тежките условия край Дивата река и Стопанството, синият отбор мобилизира сили и спечели първото място в оспорвания двубой за територия. Рибарите показаха устрем, умения и упоритост и така си заслужиха охолен живот през новата седмица.

Александър: Влязох в „Игри на волята: България“, за да предизвикам себе си

В Териториалната битка двете племена внимателно избраха по един войн, който да бъде тяхна опора и да опъва въже, с помощта на което кошът на отбора се задържа във въздуха. Останалите участници преминаваха на щафетен принцип през редица препятствия по трасето, за да стигнат до торбички пълни с пясък. С тях те стреляха в коша на противника, а с натрупване на тежестта задържането му във въздуха ставаше все по-трудно. Рибарите видяха най-голяма сила у Чудомир и избраха той да държи въжето, а Жътварите се спряха на доказалия се играч Тодор.

Александър напусна „Игри на волята: България“ след неочакван обрат

След преминаването на първите няколко играчи по Арената, жълтото племе отбеляза преднина, която беше стопена, когато дойде редът на Ивана. Тя се затрудни с улучването на коша, а Рибарите се възползваха от ценното време, за да наваксат изоставането си. Така те успяха да затруднят максимално Тодор и въпреки огромните му усилията да се справи, той не издържа тежестта и изпусна въжето.

„Мисля, че тази загубата се дължи изцяло на мен. Може би си вярвах прекалено много и подцених играта. Чувствам се зле – все едно държах целия отбор в ръцете си и го изпуснах“, коментира представянето си в играта Тодор след загубата на Жътварите.

Екатерина срещу Александър в елиминационен двубой в „Игри на волята: България”

След голямата победа Рибарите се отправиха към територията си повече от доволни. Какво ще бъде първото нещо, което ще направят при пристигането си в Резиденцията?

Утре предстои и изборът за нови лидери, които да се изправят в битката на капитаните. Кои ще бъдат избраниците, какъв сблъсък ги очаква и какъв ще бъде залогът?

Гледайте „Игри на волята: България“ всеки делничен ден от 21:00 ч. по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.