Тя спечели не само битката, но и амулет за неприкосновеност

Ясен е поредният напуснал екстремното предизвикателство „Игри на волята: България“. След като Жътварите изживяха една от най-тежките си седмици в предаването с четири последователни загуби, се наложи племето да изпрати двама от своите играчи в битка за оцеляване. Ваня беше първата номинирана, а разклатеното състояние на Симона накара съплеменниците ѝ да я посочат като слабото звено, което може допълнително да уязви отбора. Тежкият елиминационен двубой между двете участнички определи Симона да напусне предаването.

Симона се изправя срещу Ваня в „Игри на волята: България”

„Смятам за себе си, че съм победила много хора. Това, че спечелих толкова приятелства е най-голямото ми постижение. Изпитах и пречупих много неща в себе си. Щастлива съм, че имах шанса да участвам“, сподели Симона.

В битката за съюзници Любомир и Тодор браниха честта на Ваня и Симона. На пръв поглед решаването на загадката на Сфинкса изглеждаше създадена за инженера, но впоследствие се оказа, че логическото мислене на състезателя по жиу-жицу съвсем не е за подценяване. Тодор успя да реши пъзела с несравнима скорост и доказа себе си като силен противник и в това направление. Той успя да извоюва за Симона и предимство от една минута при старта в същинската битка.

Елиминационният двубой пък беше вдъхновен от древногръцкия вестител Хермес. Също като него, Симона и Ваня разчитаха само на леката си стъпка, която можеше да им осигури продължаването в играта. Двете трябваше да си проправят път в осеяното с препятствия трасе с вързани ръце, а на финала ги очакваше пъзел, който можеха да наредят само с помощта на краката си. Въпреки преимуществото на Симона, стратегията на Ваня за преминаването през изпитанието и най-вече в подреждането на пъзела се оказа ключова за победата.

Жътварите изпратиха Ваня на елиминация в „Игри на волята: България”

Освен със злато и спасение, Ваня си тръгна и с огърлица, която ѝ осигурява имунитет през следващата седмица. След напускането на Симона, единствените представители на разпадналото се вече племе на Ловците, остават тя и Тодор. „Изключително важна е огърлицата специално за мен точно в този момент. Племето на Жътварите си е обещало да се пази докрай. Те няма да номинират Тодор, защото мъжката сила липсва в нашето племе и биха изпратили мен на номинации, ако се стигне дотам“, коментира Ваня.

Кой ще бъде победителят в следващата териториална битка? Ще продължи ли устремът на ситите Рибари или Жътварите ще намерят сили да поведат след тежката седмица, която имаха?

Гледайте „Игри на волята: България“ всеки делничен ден от 21:00 ч. по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.