Вайс и Йоанна напуснаха състезанието след сериозна битка, а Ваня се класира трета след оспорван полуфинал

С наближаването на финала на приключенското риалити битките стават все повече и по-трудни. В две истински предизвикателства се срещнаха участниците, устремили се към голямата награда от 100 000 лв. Последната елиминация и полуфинала поставиха на изпитание възможностите на петимата претенденти както никога досега. Битката между номинираните Борислав, Йоанна и Вайс се оказа последна за студентката в Йейл и ММА състезателя.

В първата битка състезателите се впуснаха по терена, за да проверят своите издръжливост, точен мерник и съобразителност. Намотаването и размотаването на 90 м рибарска мрежа не успя да разконцентрира нито един от тримата. Йоанна водеше в този етап на играта, но точността ѝ я предаде във финалните метри, където Борислав успя да изпревари нея и Вайс и първи развя знамето на „Игри на волята”. Тази победа му отреди място сред полуфиналистите.

Кои са първите полуфиналисти във втория сезон на „Игри на волята: България”?

„В „Игри на волята” научих много неща. Главното за мен беше да вляза тук със сестра ми и мисля, че ние наистина успяхме да намерим път една към друга. Сама за себе си научих, че трябва да вярвам повече във възможностите си. Най-ценното за мен бяха хората, с които се запознах”, каза студентката при напускането на Арената. „Не съм разочарован по никакъв начин. Щастлив съм, че стигнах до тук. Беше доста трудно. Влязох в това състезание, за да тествам себе си и се чувствам готов да поставя начало на един нов етап в живота си”, заяви Вайс. 

Финална седмица на обрати в „Игри на волята: България“

Точност, издръжливост, бърза мисъл и огромно желание за победа демонстрираха Ваня, Борислав и Милен по време на полуфиналната битка. Преди старта ѝ каскадьорката и състезателят по културизъм се възползваха от златните си грошове и предоставената възможност да си купят предимство. След старта на изпитанието тримата състезатели се движеха заедно по трасето, но хвърлянето на брадва затрудни най-много Ваня, която не успя да навакса забавянето. Милен, от своя страна, премина през всички препятствия със завидна скорост и първи се качи на платформата на финалистите. След тежка борба с пъзела Борислав се присъедини към него.

„Още в началото знаех, че влизам в „Игри на волята”, за да се докажа пред себе си и да видя докъде ще стигна. Това състезание на първо място беше състезание със самата мен и се радвам, че стигнах до тук. Щастлива съм! Трето място не е никак зле!”, каза с усмивка Ваня при напускането на Арената.

Екатерина: В „Игри на волята: България” разбрах, че не всичко може да се приеме

Тази вечер предстои големият финал на надпреварата за 100 000 лв. Двамата финалисти ще преминат през невероятни емоции по пътя към последната многокомпонентна битка за сезона. Кой ще стане победител и ще грабне голямата награда след три месеца на тежки изпитания за физиката, духа и волята? Гледайте грандиозния финал на „Игри на волята: България” от 20:00 ч. само по NOVA.  

Екстремното приключение "Игри на волята: България" търси най-смелите и решителни българи – предизвикай себе си в неподозирани изпитания за ума и тялото и се запиши на кастинг на www.nova.bg/igri.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.