Актьорът разказа в „На кафе” за отношенията, които има с героя си и всичко, което го очаква в новия сезон

Болница „Св. Анастасия” премина през много промени. В новия сезон на директорския стол ще седне доц. Стефан Мазов. Как актьорът Моню Монев вижда промяната в позицията на персонажа си и доколко тази позиция е близка за него?

„Винаги съм казвал, че съм придърпал героя към себе си и съм го направил удобен за логаритмуване. Обичам да казвам, че всъщност не ми се налага да играя, а че това съм аз. А истината е, че не е така, защото аз съм много слънчев човек. Можете да питате колегите, че постоянно се шегуваме”, разказва Монев.

Неда Спасова за последния сезон на „Откраднат живот” и раздялата с екипа

Актьорът споделя, че в момента, в който чуе режисьорът да казва „стоп” сериозната физиономия на доц. Мазов се превръща в усмивка.

„Искам да подготвя зрителите, че след като много дълго време доцентът искаше да се добере до директорския пост най-после това му се случи. Очаквайте много динамични обрати в съдбата на новия ръководител на болницата”, загатва той.

Опитът, който Моню Монев има като директор, не е само пред камера. Преди години заедно със свои партньори той е успял да създаде успешен бизнес, който впоследствие се е разраснал и е имал над 360 служители и отговорността да се грижиш за добруването на много хора не му е чужда.

Васил Бинев и Моню Монев за ДНК-то на провокацията в „Откраднат живот"

„Доц. Мазов е чепат, вероятно затова хората го обичат, защото се старая да е реален.  Опитвам се да го пресъздам с всичките нюанси, които ние в живота си показваме”, допълва актьорът.

Как домашни пантофи са провокирали у него да създаде черта на героя си и как се спира лимузина на Шанз-Елизе на Нова година – гледайте във видеото от „На кафе”.

Повече новини ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната страница на „Откраднат живот“ във Facebook, а всички епизоди можете да видите само в NOVA PLAY

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си