„Рокетмен“ и „Господин Търнър“ ще направят своя телевизионен дебют през уикенда

Вълнуващ киномаратон очаква зрителите на KINO NOVA във втората седмица на кампанията „Треска за Оскари“ всеки ден от 21:00 ч. Новата селекция на отличени от Академията филми ще осигури истинско филмово изживяване и две премиери за най-запалените киномани пред телевизионния екран.

Стартира емблематичната кампания на KINO NOVA – "Треска за Оскари"

Стартът тази вечер дава легендата за приятелството и надеждата „Боен кон“. Невероятната история за надеждата, приятелството и честта, номинирана за шест статуетки „Оскар“, ще разкаже за Албърт и силната връзка с неговия кон – Джоуи, въпреки трудностите, пред които ги изправя съдбата. Във вторник филмът, дал началото на сагата за най-известния археолог в света – „Похитителите на изчезналия кивот“, ще отведе зрителите на велико екранно приключение с д-р Индиана Джоунс, изигран от прочутия Харисън Форд. На 7 април Дженифър Лорънс и Крис Прат ще се превърнат в „Пасажери“ на космическия кораб „Авалон“ потеглил на 120-годишно пътешествие до далечна планета. В четвъртък малкият Маугли ще опита да открие своята истинска същност с помощта на верните си приятели – пантерата Багира и мечока Балу в приключенския филм „Книга за джунглата“. В края на работната седмица получилата три златни статуетки продукция „Мемоарите на една гейша“ ще повдигне завесата на живота на легендарната гейша Саюри, която с лекота пленява сърцата на най-известните и богати мъже на съвремието си.

Уикендът във втората седмица на емблематичната кампания ще бъде белязан от цели две премиери. В „Рокетмен“ на 10 април зрителите ще могат да се запознаят с младия Реджиналд Дуайт, който сменя името си на Елтън Джон и работи заедно с текстописеца Бърни Топин, за да се превърне в една от най-емблематичните фигури в поп историята. Базиран на най-популярните му песни, филмът проследява епичната музикална история на големия Елтън Джон и фантастичната му трансформация от скромно момче с виртуозни качества на пианист до международна суперзвезда. 

В неделния ден номинираният за четири „Оскара“ „Господин Търнър“ също ще направи своя телевизионен дебют у нас от 21:00 ч. по KINO NOVA. Лентата разглежда последния четвърт век от живота на ексцентричния британски художник Джоузеф Малорд Уилям Търнър, който е разтърсен от смъртта на баща си и започва връзка с вдовицата мисис Бут. В същото време е тормозен от бившата си любовница Сара Данби, от която има  две незаконни дъщери. През целия си живот той е обичан и от своята икономка Хана, която приема за даденост.

ТРЕСКА ЗА "ОСКАРИ": В коя категория битката ще е най-оспорвана?

Финал на кампанията ще постави дългоочакваната церемония по връчването на 92-те награди „Оскар“, които ще бъдат излъчени директно в ефира на KINO NOVA в нощта на 25 срещу 26 април. Кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно съвсем скоро, а дотогава зрителите могат да проследят най-интересните моменти от подготовката на бляскавото кино събитие в ефира на NOVA.  

Не пропускайте всички звездни филмови ленти на "Треска за Оскари" всяка вечер от 21.00 ч. само в ефира на KINO NOVA. 

Повече информация за филмите можете да откриете на сайта, както и във Facebook страницата на KINO NOVA.