Актьорът Филип Буков с упражнения за здрав дух в здраво тяло

Спортното събитие, което Филип Буков подкрепя, се нарича „Дари дъх“ и е посветено на пулмоналната хипертония – рядко заболяване, което засяга около 500 души у нас.

Ексклузивна прожекция с актьори и фенове ще отпразнува големия финал на „Откраднат живот“

„Участието ми в сериала „Откраднат живот“ спомогна за това да имам един доста по-компетентен поглед върху медицината, върху нашите здравни навици. Повече се интересувам и чета научна литература, свързана със спорта и медицината. Обогатих сериозно менюто си със сезонни плодове и зеленчуци. Старая се да не ям обработена храна, полуфабрикати. Актьорската професия е доста натоварена, но всичко е въпрос на психика и на дисциплина. Ако имаш психиката да станеш рано и да организираш добре деня си, това е напълно възможно. За най-запалените като мен – ако не успея да стана прекалено рано, то провеждам своята тренировка у дома. Днес избрах да греба, а гребците са спортистите с най-голям белодробен капацитет. А инициативата, която подкрепям, е свързана с пулмоналната хипертония. Заболяването засяга дишането и дори едно изкачване на стълби за хора с това заболяване е изключително трудно“, споделя актьорът от „Откраднат живот“.

Не пропускайте последните епизоди на „Откраднат живот: Финалът“ от вторник до четвъртък, в 20:00 ч. по NOVA.

Повече новини ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната страница на „Откраднат живот“ във Facebook, а всички епизоди можете да видите само в NOVA PLAY