Журналистите на двете медии ще изиграят приятелски демонстративен мач броени дни преди началото на първенството

Дни преди началото на най-вълнуващото футболно събитие това лято – UEFA EURO 2020™, спортните журналисти нa Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия ще изиграят приятелски демонстративен мач, с който ще дадат старт на ИГРАТА, КОЯТО НИ СВЪРЗВА! Тази неделя отборите на двете медии ще бъдат подкрепени от футболните звезди Елин Топузаков, Владимир Манчев и Станислав Ангелов.

Ясно е разпределението на телевизионното излъчване на футболните мачове от UEFA EURO 2020™

Дългоочакваното Европейско първенство по футбол започва на 11 юни, а мачовете могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.  

Футболните фенове ще могат да гледат вълнуващите двубои и в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA в HD качество и онлайн стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, както и онлайн на bntnews.bg и мобилното приложение BNT News.

Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия излъчват съвместно откриването на UEFA EURO 2020™

Тази година дебют в домакинството на Европейското първенство по футбол ще направят 7 града и 6 държави. Футболните двубои ще се проведат в Лондон, Мюнхен, Рим, Баку, Санкт Петербург, Букурещ, Амстердам, Севиля, Будапеща, Глазгоу и Копенхаген. За първи път мачове от финалния турнир ще има на територията на Азербайджан, Русия, Румъния, Унгария, Шотландия и Дания.