Двата отбора бяха подкрепени от футболните звезди Елин Топузаков, Владимир Манчев и Станислав Ангелов

Спортните журналисти на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия се срещнаха на футболния терен в неделя, за да дадат старт на UEFA EURO 2020™. Те изиграха  приятелски демонстративен мач, под мотото „Играта, която ни свързва“, броени дни преди да започне най-дългоочакваното спортно събитие на Европа. Двата отбора бяха подкрепени от футболните звезди Елин Топузаков, Владимир Манчев и Станислав Ангелов.

В дух на взаимно уважение и приятелство премина футболната среща, която завърши с убедителна победа за екипа на  Нова Броудкастинг Груп. Той надделя категорично над колегите си от обществената медия с 6:1. Съдии на мача бяха телевизионните журналисти с богат опит и като професионални рефери Павлета Рашкова и Александър Костадинов, а водещи на събитието – лицата на NOVA Валерия Видева и на БНТ Тереза Мутафчиева.

„Чакането свърши и първенството най-накрая може да бъде проведено. UEFA EURO 2020™ може да послужи за засилване на взаимната ни вяра, че човечеството оставя зад себе си страха и несигурността. Студийната програма на Нова Броудкастинг Груп по време на първенството ще започва един час преди началото на футболните срещи със специалното предаване „Еуфория“ - богато на коментари, анализи и преки включвания от мястото на събитията. Всяка вечер в края на спортния ден ще представяме на зрителите „Дневник“ с репортажи от всеки един двубой и още много любопитна информация от турнира. Спортният екип на Нова Броудкастинг Груп отново ще предложи качествено и атрактивно съдържание на своята многомилионна аудитория“ – заяви Веселин Василев, директор „Спорт“ в Нова Броудкастинг Груп.

„Играта, която ни свързва, ни събра и на днешния приятелски мач. Ще ни обедини и от 11 юни до 11 юли, защото, когато сме обединени, сме по-силни. От името на БНТ ви обещавам много позитивни емоции, много искреност от нашите коментатори и репортери. Ще бъдем естествени и ще предадем емоцията от 11-те града, за да я почувстват и зрителите в домовете си. Всеки делничен ден спортната програма ще започва в 8:40 часа – „Сутрин с UEFA EURO 2020™, в което ще гостуват хора от света на културата и изкуството, интересуващи се от футбол. Това, което предстои като мачове за текущия ден, зрителите ще могат да разберат от обедното предаване „Днес с UEFA EURO 2020™. Един час преди всяка среща ще започва коментарното ни студио „Трето полувреме“, а от 23:55 до 00:30 часа ще излъчваме обзорно предаване всеки ден, в който има мачове. Всички формати ще имат преки включвания от двата репортерски екипа, които ще бъдат в 8 от 11-те града““ – каза Ивайло Ангелов, директор дирекция „Спорт“ на БНТ.

Европейското първенство по футбол започва на 11 юни, а мачовете могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия. 

Футболните фенове ще могат да гледат вълнуващите двубои и в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA в HD качество и онлайн стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, както и онлайн на bntnews.bg и мобилното приложение BNT News.