Водещият на публицистичното предаване споделя предпочитанията си за щастлива лятна почивка и как се подготвя за ефир

Журналистът, който всеки делничен следобед в ефира на NOVA събира интересни събеседници и предлага на зрителите разширени коментари по наболели теми от социалния живот, споделя в разгара на сезона в "На кафе" каква е представата му за перфектно лято.

„Как изглежда перфектното мъжко лято? Не искам да ги разделям на мъжко и женско, но обикновено жените се пекат на плажа, а мъжете пият бира на бара. Перфектното мъжко лято за мен е с перфектната жена. Не ми липсва мъжкия уикенд на морето, защото с моята любима и приятелите не се делим на семейно море или такова с приятели. Голяма компания сме и винаги е много яко,“ споделя Михаил.

Журналистът разкрива, че обича да пътува винаги, във всяко свободно време и при всяка възможност. За предстоящото лято, в почивния период след първи сезон на „Пресечна точка“, той е замислил пътешествие до Франция. Единственото, което го притеснява е COVID ситуацията и съответните мерки, ограничаващи пътуванията.

"Пресечна точка": За старта на НС, задачите на депутатите и стабилността на страната

На въпроса дали продължава да е конструктивно да слушаме и да говорим за политика в публицистичното предаване „Пресечна точка“ и дали не омръзва на аудиторията прекаленото политиканстване, Дюзев е категоричен, че е важно да се говори за политика, да се разсъждава какво трябва да се случи с обществото и с всички нас. „Досадно им е на хората, когато виждат едни и същи лица, коментиращи важните теми, говорещи с клишета и не стигащи до качествен дебат. Има едно политическо говорене, което не достига до хората. И затова сега в „Пресечна точка“, преди да излезем в почивка, каним млади хора. Техните разсъждения са много различни и актуални, което се оценява и от нашите зрители. Забелязвам го от обратната връзка, която имам с тях. Добре е да се чува думата на младите. Факт е, че много млади лица имаше в депутатските листи, затова и ние, журналистите трябва да дадем повече ефир на млади и мислещи хора. Авторитетите ги има и трябва да ги слушаме и да се учим от тях. Но това не пречи да даваме различния и по-смел поглед към събитията“, коментира водещият.

Вижте какво още сподели Дюзев във видеото от „На кафе”.