Гледайте „Стюарт Литъл 2“ от 12.30 ч. и „Робин Худ: Принцът на разбойниците“ от 14.10 ч. тази събота по NOVA

В съботния киноследобед отново ще се срещнем с цялото семейство на очарователната малка мишка, която се завръща на екрана в „Стюарт Литъл 2“ и в която ще видим актьорите Джина Дейвис (г-жа Литъл), Хю Лори (г-н Литъл) и Джонатан Липники (Джордж Литъл).

Ще проследим приключенията на симпатичния, миниатюрен герой, който продължава да живее в семейството на Литъл, но не спира да мечтае да открие истинското си място в света. С брат си Джордж ходи на училище, играе футбол, а родителите му са погълнати от новото бебе в семейството. Чувстващ се самотен, Стюарт се впуска в пътешествие през Ню Йорк, заедно с неохотно придружаващия го Сноубел. Целта им е да спасят новият им приятел канарчето Маргало от ноктите на злодея Сокола. Предстои им дълъг път, изпълнен с множество приключения, в който осъзнават, че приятелите и семейството са на първо място.

По-късно от 14.10 ч. Кевин Костнър, Моргън Фрийман и Крисчън Слейтър ще се опълчат на самозабравилия се шериф на Нотингам (незабравима роля на Алън Рикман) в приключенската лента „Робин Худ: Принцът на разбойниците“. Робин Худ (известен като господарят на Шеруудската гора и закрилник на бедните и онеправданите) е сред най-обичаните герои от староанглийските балади. Героят е обект на много книги, филми и песни, но класика остава прочита на режисьора Кевин Рейнолдс, с плеяда изгряващи холивудски звезди в него.

Произведението разказва историята на средновековния разбойник, който взима от богатите, за да раздаде на нуждаещите се. Според легендата, Робин Худ е заловен по време на Кръстоносен поход, успява да избяга и се завръща в родната Англия, с новия си приятел мавъра Азим. Когато се прибира у дома, Робин го открива разрушен, а баща му убит от шерифа на Нотингам. Обзет от мъка, той е твърдо решен да отмъсти за смъртта му. Попадайки в Шеруудската гора, героят се натъква на прогонени от домовете си бедни селяни. Обединявай сили, те са заемат да победят злото веднъж завинаги.
Ще успее ли Робин да отмъсти за смъртта на баща си и да спечели сърцето на красивата Лейди Мериан, гледайте в „Робин Худ: Принцът на разбойниците“ тази събота по NOVA.

Не пропускайте развръзките в „Стюарт Литъл 2“ от 12.30 ч. и „Робин Худ: Принцът на разбойниците“ от 14.10 ч. тази събота по NOVA.