Предаването стартира на 13 септември и ще се излъчва всеки делничен ден от 8 до 11.00 ч. по NOVA NEWS

Водещата с богат професионален опит в сутрешните формати разкрива какви ще бъдат акцентите на новото предаване "Твоят ден" по NOVA NEWS и споделя на какво я е научила журналистическата професия.

„Твоят ден“ – новият сутрешен блок на NOVA NEWS

„Започваме с емблематични лица от политическия спектър в България, но също така общественици и любими имена от културния живот на страната. Обещаваме различен старт и ще се стремим да продължим така и занапред. Целта ни е да обхванем онзи времеви диапазон, в който няма толкова активно новинарско съдържание. Акцентът на сутрешния блок по NOVA NEWS са хората в България, но и българите зад граница. Затова всеки ден, от 8.00 до 11.00 ч., ще бъдем на живо както от страната, така и от света. За да може да даваме трибуна на различните мнения, които се пораждат по злободневните теми. Освен това, ще има и истински сблъсъци в студиото на сутрешния блок, защото особено през последната една година, виждаме, че обществото е с противоречиви мнения и нагласи по определени теми“, пояснява Лора Инджова.

„Сутрешните формати учат не само мен, но и всички, които някога са се докосвали до тях, на изключителна бързина. Започваме по сценария, но често той остава встрани. Защото целта е да информираш хората сега, на момента, за събитията, които възникват буквално в тази минута. Ако кажа, че не е имало тежки ефири, никой няма да ми повярва. Но когато си избрал да упражняваш тази професия, е много трудно да се откажеш от нея. Тя е като магия, от която не можеш да се откъснеш“, категорична е тя.

Хобитата, които й помагат да се откъсне от напрегнатото ежедневие

„Грижата за малкото ми кученце и фотографията – нещо, което открих през последните 2-3 години. Това е моят начин да боря стреса. Обичам да снимам хората в моменти, в които те не знаят, че го правя. Това е нож с две остриета, защото не всеки обича да бъде сниман. Обичам да снимам изгревите и всяко лято, когато ходя на почивка, винаги има един ден, в който ставам, за да посрещна изгрева и да направя снимки“, споделя още водещата.