Гледайте най-мащабното риалити всеки понеделник от 20:00 ч., а от вторник до петък от 21:00 ч. по NOVA

Водещите на популярното предаване Ралица Паскалева и Димо Алексиев в студиото „На кафе“ разкриват част от тайните зад кулисите на новия сезон на „Игри на волята: България“, шоуто, което разби всички рейтинги. Изкушават ли се артистите да изпробват някои от игрите и наистина ли са толкова трудни предизвикателствата, които наблюдаваме всяка делнична вечер от екрана?

„Ще става все по-интересно, заплетено и в момента играта набира скорост. Участниците все още се опознават. Дали ще спечелят някоя битка си зависи от тях самите и от отбора им. Любимата ни реплика е: „Всеки получава това, което е заслужил“. Всеки кове сам собствената си съдба. Големи изненади ще има не само при участниците, но и в игрите", споделя артистичният тандем.

Приключенците с победа в първата номинационна битка

„Лично пробвам част от предизвикателствата в „Игри на волята: България“, споделя Димо Алексиев. „Тази година не сме се предизвиквали с Ралица, но докато снимахме, минахме през доста изпитания. Когато трябва да повториш изпитанието осем-десет пъти, тогава идва и истинската борба и воля.“

„Например в битката с мис Ели и Симеон, изглеждаше сякаш боецът физически я превъзхожда и би я размазал, но се случи обратното. Тя се справи по-бързо. Този елемент с хвърлянето на сопите го изпробвах миналата година и аз се справих по-добре“, намесва се Ралица, която също изпитва на гърба си част от изпитанията. „Истината е, че на живо са много по-трудни битките. Въображението няма да ви стигне да си представите, какво е да играеш на 36-37 градуса или на 14-15 градуса. Нека си припомним, че когато започнахме снимки на „Игрите“ през юни времето беше много лошо. Имаше битки, които започваха в 18.30 ч. вечерта и участниците трябваше да плуват, като след това мокри трябваше да продължат с изпитанията. Някои спяха под открито небе. Аз треперех, облечена и суха, и ми беше неудобно пред тях“, допълва водещата.

Елена разгроми двама мъже във втората капитанска битка в „Игри на волята: България“

„Почти всички жени свалят между 12 до 15 кг в „Игри на волята“. Зависи до къде ще достигнат в играта, но всички свалят сериозни килограми. И това е видимо при всички участници по тяхната структура. Виждаме разликата от влизането и излизането им, в началото и края. И миналата година беше така. Примерът, който ще дадем е с Ники от миналия сезон. Той беше отслабнал 8-9 кг. и качи 6 кг. за един ден престой в Резиденцията, защото беше изял 4 хляба с майонеза и 5 основни ястия. И това не е наша измислица, а констатация от лекарския екип. Големи са контрастите. Сега в настоящия сезон, когато участниците гладуват, екипите обмислят как да ги захранят, докато през миналия, гладувалите нахлуха в Резиденцията и изядоха всичко пред тях.“

Първите отпаднали от „Игри на волята: България“, Златозар и Иван дават заявка за участие за следващ сезон

„Искам да направя няколко извода за чертите на българския характер, които наблюдавах в последния епизод“, включва се в разговора Криси Патрашкова. „Бях силно впечатлена от това, което се развива в отбора на Бойците. Пресъздава се ситуацията в България. Разделиха се всички на групи. Започнаха задкулисия и договорки. Наблюдаваме всеки срещу всеки - пълен разпад. Пъзелът в кръстословицата беше „Съединението прави силата“, докато те доказаха, че разединението води до провала. Интересни са точно тези взаимоотношения между участниците – кога ескалира напрежението, какво ги успокоява, какъв тип хора са. Тогава се разкриват различните им лица. На мен ми е трудно да очертая категорични лидери в племената, но ми е интересно дали лидерът може да въздейства и да увлича другите,“ разсъждава Патрашкова.

„Хората когато влизат в такива формати отговарят уклончиво и искат да бъдат харесвани. Но в момент, в който ги поставиш при екстремни ситуации и условия, това, което потискат, изкача наяве. Маската се сваля и сякаш са поставени под лупа. В трети сезон на „Игри на волята: България“ има сиви кардинали, които все още не са се разкрили. Те са влезнали с ясна стратегия и играят доста хитро. Тази година в селекцията има хора, които познават предаването. Изучавали са го. Наясно са къде са им силните и слабите страни и знаят как да ги заобиколят и преодолеят,“ обощават водещите.

Следете всичко за „Игри на волята: България“ на Facebook страницата и Instagram профила на предаването. Припомнете си и най-интересните моменти от предишните сезони в канала на риалитито във Vbox7.com.