„Нямам търпение да стана на 40. Харесвам възрастта, дава ми самочувствие, стабилност, сигурност“, споделя звездата от криминалния сериал „Братя“

Талантливата актриса, въплътила се в образа на Лора, в криминалната поредица „Братя“, преди няколко дни навърши 35 години и прекара празника в Париж с любимия си човек. Тя споделя, че пътуването е било вълнуващо преживяване, тъй като този град не би оставил никого безразличен. Какво е да се изгубиш в големия мегаполис и какво необичайно и се е случило, Йоанна разказа в студиото на „Събуди се“ пред водещата Марина Цекова.

За перипетиите във френската столица

„Не отидох там да празнувам рождения си ден, а нещата се съчетаха. Целта на пътуването беше опаковането на Триумфалната арка и докато организирахме всичко около заминаването си, то съвпадна с рождения ми ден, който беше на 4 октомври. Времето не ми правеше никакво впечатление, тъй като бях погълната от атмосферата и всичко, което ме заобикаля. Много силно усещане, което не мога да опиша. Сега е бил момента да посетя този град. Нито една снимка не може да пресъздаде това усещане, което изпитваш на живо“, разказва Йоанна за впечатленията си от френската столица.

Шокиращ обрат на действието в „Братя“

Да се изгубиш в Париж

„Така се случи, че точно на рождения ми ден откраднаха портфейла на мъжа ми. Изпаднахме в паника и първо звъннахме на спешния телефон на посолството, след това на телефона за спешни случаи от МВР. За около 10-ина минути бяхме в пълна паника, но после се свързахме с посолството и буквално за два часа всичко се оправи. Безкрайно благодаря на посолството ни в Париж. Бяха изключително отзивчиви и нямаше да се справим без тях. Когато човек си загуби документи се чувства сякаш не съществува. Странно усещане е, въпреки че не аз бях без документи, си представях, че съм никой без тях“, разкрива през какви перипетии са преминали ден преди да си тръгнат.

За равносметката и страха от възрастта

„Не се замислям, но истината е, че между 30 и 35 години, нямах търпение да стана на 35. Обичам кръглите годишнини. Сега нямам търпение да стана на 40. Харесвам възрастта, дава ми самочувствие, стабилност, сигурност. Не съм сигурна, че хората от нашата професия се страхуват толкова от възрастта, тъй като тя е движена от опита, който придобиваме през годините. По този начин се доближаваме до по-сериозни и дълбоки роли, които можем да пресъздадем по-вярно. Това е моята философия. Но иначе за един артист не знам до колко би била удачна някаква естетична корекция. Разбира се има корекции, които са много деликатни и незабележими, но това е въпрос на личен избор“, разсъждава Йоанна за изборите, които правим, свързани със запазване на младостта на екрана.

Велин атакува Филип в „Братя“

Дани Ангелов: Героят ми Черкезов в „Братя“ мачка с любов!

Йоанна е с 19 годишен опит на сцената и споделя, че един от най-трудните моменти в живота й е бил, когато е дошла в София и е започнала работа в театър „София“. Според актрисата, тя е имала страхотен късмет след завършването си да отиде да работи в Бургаския театър „Адриана Будевска“. Там тя е изкарала страхотни години, посветени на истинския театър, този, за който винаги си е мечтала. Завръщането й в София и по-точно динамиката и хаосът на големия град не и се отразяват добре, но чрез сериала „Братя“ и работата на сцената се взема в ръце.

„Не се чувствам разочарована от театъра, напротив, работих с изключителни хора на сцената, както режисьори, така и актьори. Но усетих, че имам нужда да направя пауза. Тъй като съм актьор на свободна практика от 6 години, това е един доста труден път. Имам късмет да снимам сериала „Братя“ и да продължавам да се развивам, но той ще свърши в един момент и затова имам планове както в театъра, така и свои проекти, които се надявам да реализирам“, споделя актрисата.

Не пропускайте новия сезон на „Братя“ всяка делнична вечер от 22:30 ч. по NOVA!

Последвайте Instagram профила и Facebook страницата на „Братя“. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.