Актьорът разкрива, че реагира като героя си Калин от криминалния сериал „Братя“ - интуитивно и според обстоятелствата, но винаги морално и последователно

В хитовия криминален сериал „Братя“, който се излъчва всеки делничен ден от 22.30 ч. по NOVA, е събран невероятно талантлив актьорски екип. Стойо Мирков се превъплъщава в образа на спецполицая Калин Йосифов, който едновременно води борба на два фронта – срещу организираната престъпност и за любовта и семейството си. На снимачната площадка на сериала, в стаята на ГДБОП, актьорът разказва пред репортер на „На кафе“ как чувства героя си, какви са общите им черти и къде открива одобрението за професионалната си работа.

„Харесвам Калин, персонажът, който играя в „Братя“. Той е многопластов, променя се и се случват много неща около него. Зрителите са свидетели на този процес в сериала. Има линия на сдобряване, на стопляне на семейните взаимоотношения и ще видим дали ще стигне до пламък и какъв цвят ще е той“, описва героя си Калин, който претърпя значителна трансформация във времето.

Ще разкрие ли Калин собствения си син в „Братя“?

„В живота не си позволявам да ме преследва миналото. Аз го наричам опит. За мен, това е, което се е случило назад във времето. Вадим си изводи, но аз лично не дълбая в миналото. Гледам малко по-философски, с поглед в бъдещето, но искам да живея в настоящето“, споделя мнението си Стойо.

„По принцип е малко стряскащо за хората, които не ме познават, тъй като бързо преминавам от едно състояние в друго и от усмивка лесно минавам към битка. Но по принцип хората обичат по-анимираните, спокойните и предвидимите неща. Затова се опитвам да се обера малко и да не съм толкова импулсивен в живота си. Не считам, че е добро качество в живота да си хамелеон и аз лично предпочитам повече последователните хора. Те са предвидими и аз предпочитам да съм сред хора, от които знам какво да очаквам“, разкрива чертите от характера си Мирков.

Ще излезе ли наяве тайната на Юлия в „Братя“?

„Моето лично усещане и интуицията ми са водещи като критерии дали съм се справил добре в работата си. В киното съм установил, че най-точно виждам одобрението в очите на операторите. Те имат много добър естетически поглед и след всяка сцена, когато погледна оператора, разбирам дали е била добра или не. След това е режисьорът и на последно място е публиката, защото това са различен тип хора и не можеш да угодиш на всички. Те имат различна естетична гледна точка. Един предпочита анимации, друг турски сериали  и не можеш да угодиш на всички. Хората, които са на терен, са колектив и те изграждат и показват някакъв естетически стил и за мен те са важни“, споделя в кого търси одобрение за работата си актьорът.

Не пропускайте новите епизоди на „Братя“ всяка делнична вечер от 22:30 ч. по NOVA!

Последвайте Instagram профила и Facebook страницата на „Братя“. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.