Финансовият анализатор напусна хитовото риалити и в студиото на „На кафе“ споделя за предизвикателствата, които си поставя, за приятелите и приключенията в живота

24 годишният финансов анализатор Валентин Мичев, притежаващ силен математически ум и работещ като одитор в Лондон напусна предаването „Игри на волята: България“, след оспорвана битка и гостува в студиото на „На кафе“, където споделя за едно от най-големите приключения в живота си. Валентин бе мозъкът на „Приключенците“, мислителят Одисей, който чертаеше най-добрите тактики, стратегът от Лондон, които успя да запази племето цяло и силно. Въпреки че загуби приятелите си в племето и остана сам срещу всички, той не се предаде и не падна духом.

„Неприятно ми е да отпадна по такъв начин, толкова близо до финала. Аз не влязох в „Игри на волята: България“ за голямата награда, а имах за главна цел да стигна до обединението, където да се тествам срещу най-добрите. Там битките са индивидуални и зависят от качествата, които всеки притежава. Мислех, че там мога да блесна“, споделя Валентин.

Причините да участва в приключението „Игри на волята: България“

„Започнах да гледам формата още през първия сезон. Исках да се включа във втория, но поради естеството на работата ми, нямаше как да отсъствам за толкова дълго време. Категорично исках да участвам в трети сезон, след като пропуснах втори. Дълго време попълвах апликационната форма, тъй като исках да са интересни отговорите. Обадиха ми се през март за кастинга, а по това време в Англия беше пандемия. След полет се изискваше карантина, но трябваше да се явя на кастинг, за да преценят дали аз съм този, който стои зад формата. Харесва ми риалитито, тъй като е микс от всичко и е подобно на живота. Няма как само с физически качества да стигнеш до финала, трябва да играеш и социално, да си говориш с хората и да създаваш приятелства по пътя до финала. Няма как да си вълк единак. Другото, което харесвам, е занимателните игри, с които се откъсваш от реалността. Не съм се откъсвал никога от света по този начин. Аз ползвам телефона не само за социални мрежи, но главно за работа. Когато влязохме в „Игрите“ почнах по навик да си търся телефона, но след няколко дни свикваш. Хареса ми това, че те пускат заедно с осем човека, които ти никога преди това не си виждал. Всеки сам по себе си е интересен и трябва да живеете заедно 24/7. Това, което преживяваш там, няма как да го преживееш в нормалния живот“, разказва пред Гала финансистът.

Ралица Паскалева и Димо Алексиев – броени дни преди финала на „Игри на волята: България“

За първия кастинг

„Беше много забавен. Летях с късен полет от Лондон и кацнах в 3 ч. през нощта в София. На сутринта трябваше да бъда на стадион и да тичам 12 минути, последвани от интервюта с продуценти. Попитах преди това как да дойда облечен – спортно или в бизнес облекло и ми отговориха, че тъй като профилът ми е бизнес, да дойда официален. Отидох с 5 минути закъснение, облечен в костюм, като си носех и спортен екип в раничка. Слизам от колата на един приятел и всички преди мен 30-35 човека бяха с анцузи и 1-2 по дънки, но такъв с официален костюм като мен нямаше. Един от кандидатите каза, че може би съм объркал мястото, а аз му отговорих, че може ако иска да ме гледа от малкия екран през септември. Според мен направих добро първо впечатление“, обяснява анализаторът.

За срещата с Туджаров

„На кастинага ни разделиха в две групи и Туджаров беше в моята. Подхванахме тема за пътувания, мисля, че беше за Дубай и се оказа, че знае повече от мен, въпреки, че аз добре познавам дестинацията. Пробвах с Египет – отново знаеше много. Разказваше за азиатски дестинации и след това разбрах, че професията му е травъл блогър и аз няма как да се състезавам с него“, споделя впечатленията си от Туджаров, с когото станаха добри приятели във формата.

Морунов за силата и честта на арената в „Игри на волята: България“ и в живота

За подготовката за риалитито

„За Нова година срещу 2021 г. реших да отида в Дубай, но повечето от приятелите ми се отказаха. Отидохме само с един мой близък приятел, прекарахме много забавно, но един от дните се чудехме какво да правим, затова посетихме „Музея на илюзиите“. В него видяхме най-различни пъзели, дори имаше такива, които са пускани в „Игри на волята“ в предните сезони. И така си прекарах деня в рая – редейки пъзели и подготвяйки се за предаването. Това беше първият тип подготовка, в която снимах всички пъзели, после в Лондон ги намерих и отново ги нареждах. Няма как да не се подготвиш – физическа подготовка, фитнес, плуване, пъзели, дори и гледането на подобни предавания са вид социална подготовка“, разкрива подробности за подготовката си Валентин.

Морунов напуска „Игри на волята: България“ след тежка битка

За реакциите на близките му след напускането на предаването

„Първо се обадих на близките ми, които колкото и да бяха щастливи да ме чуят, след толкова дълго отсъствие, споделиха, че са се надявали да остана още малко. След това се чух с приятели, българи работещи в Лондон, но завърнали се за почивка в България, тъй като беше през лятото. Всички дойдоха и отидохме в един денонощен магазин във Влас. Излизах от „Резиденцията“, но бях много гладен – шоколади, вафли, кроасани и дори имаше една витрина с тулумбички и баклави, която за съжаление беше затворена. Примолих се и дори и тулумбички ядох. Когато приятелите си легнаха, излязох сам под звездите и похапвайки, преосмислих всичко, което ми се е случило. Чувството беше приятно, че се връщаш към реалността, но и съжалявах, че приказката е свършила. Все още преживявам игрите когато ги гледам“, разкрива емоциите си Вальо.

За приятелствата, схемите и коалициите с Туджаров

„От старта на излъчването на „Игрите“ по NOVA съм се прибирал няколко пъти, което е доста. Събираме се често. Туджаров прави сбирки и кани всички. Пътувахме заедно до Лондон и на летището един от служителите, който няма как сбърка особено Туджаров, ни извика, прередихме опашката, но сподели, че ни е фен на коалицията. Спряхме опашката, снимахме се и беше много доволен от срещата ни. Не ползвах много Instagram преди и преди старта на предаването имах около 400 последователи, докато сега са над 20 000. Така че интересът към мен се засили от фенове и фенки", споделя за резултата от участието му в хитовото предаване.

Повече интересни истории и забавни случки от пътешествията му, гледайте във видеото.

Следете всичко за „Игри на волята: България“ на Facebook страницата и Instagram профила на предаването. Припомнете си и най-интересните моменти от предишните сезони в канала на риалитито във Vbox7.com.