На Бъдни вечер водещите на прогнозата за времето на NOVA стартират благородна инициатива

Тя се казва „Време за надежда“, а целта е да се помогне на изоставени кучета да получат нов дом и нови стопани. Кога и как се ражда идеята?

Николай Василковски, Никол Станкулова, Лора Георгиева и Стефани Обадяру. Добре познатите синоптици на NOVA влизат в ново амплоа – като посланици на доброто. Альо е новият приятел на Ники. Живее в приюта за животни и мечтае за нов дом. Двамата се познават от няколко секунди, но Ники има план как да му помогне. „Всеки петък в прогнозата за времето един такъв красавец ще бъде редом с мен, с Лора, Никол или Стефани по време на живото включване за времето“. Кучетата, които ще стъпят в студиото на NOVA ще се надяват бъдещият им стопанин да ги види първо от малкия екран.

Идеята се зародила преди две години. „Никой не би се зарадвал да види този красавец на улицата без дом. Още повече тези кучета, които са преживяли какво ли не, могат да са толкова благодарни и верни“, категоричен е Ники Василковски.

Също толкова специална е и първата среща на Никол и Добрин. Вярва, че всеки има шанс да получи и да дари безусловна любов. „Когато си вземете осиновено куче, не помагате само на кучето, но и на себе си!“, споделя Никол и призовава хората да не избират кучето според породата. „Уличните кучета притежават природен интелект. Те са по-сензитивни и по-благодарни.“

Синоптиците напомнят, че осиновяването на куче трябва да е осъзнат избор. „В никакъв случай не искам кучетата да се приемат като коледен подарък. Важно е да се знае, че това е голяма отговорност. В този приют за животни са настанени 200 кучета.

„За съжаление, повечето попадат при нас след нелека съдба. Кучетата в по-тежко състояние се лекуват в клиника. Като Луси. Тя дойде при нас преди известно време и е с разширен хранопровод. Храни се само в изправено положение“, разказва Пламена Дочева от Animal Rescue.

Синоптиците на NOVA ще проследят историята на всяко едно осиновено животно в рамките на инициативата.

„Вярвам, че хората ще отворят сърцата си!“, категорична бе Лора Георгиева.