Александър Сано и Мартин Макариев открехват завесата на интригуващия сюжет на най-новия български филм

Най-новият български филм „В сърцето на машината“ пренася зрителите в България през 70-те години на ХХ век. Лентата е вдъхновена от действителни събития и в студиото на „Здравей, България“ Александър Сано, в ролята на Бохеми и Мартин Макариев, който е продуцент и режисьор на творбата, разкриват детайли за сюжета, героите и вдъхновението за сътворяването на филма. Не пропускайте кино премиера на лентата, която е планирана за 18 март в България.

„Филмът е създаден по действителен случай от 70-те. При една моя студентска задача, за която правих интервюта по документален филм, случайно попаднах на разказ на един затворник. Историята ме грабна брутално. Това е една изключително завладяваща история за човещината, която вирее на най-неочаквани места, дори и в затвора. Проследява се живота на група затворници, обединени от невероятна случайност“, разказва Мартин Макариев.

„При тази група затворници проследяваме един техен работен ден. При тях принципа е два работни дни се водят за три излежани – има такъв начин за намаляване на присъдата. Някои от затворниците са там по заслуги, а други в онези времена не съвсем, но зрителите ще имат шанса да проследят. Те отиват за един съвсем нормален работен ден в един цех в Кремиковци, в който работят и се случва едно събитие, което променя животите им завинаги. Преминават през душевен катарзис. Събитието е толкова невероятно, че ако не се е случило в истинския живот, ще е родено чрез невероятно въображение“, разкрива повече за персонажите Александър Сано. „Няма фокус върху политическия момент, а той е фон, на който се случва историята. Филмът е за човешките взаимоотношения и за пътя, който извървяваме, за промените, които най-неочаквано могат да ни връхлетят. Изключително вдъхновяваща история“, допълва актьорът.

Филмът е заснет във възможно най-доброто качество на формата на техническите параметри и като пълноценно възприятие е подходящ за гледане на голям екран в кината. Творбата тръгва на турне предпремиерно в Германия, Великобритания, Шотландия, Австрия още през февруари и една от последно допълнените дати е в Париж на 30 април. Лентата вече бе оценена високо от публиката на различни фестивали. Очакваната премиера за българските кино зрители е 18 март.