Водещите от емблематичното радиошоу „Тройка на разсъмване“ разкриха каква е тайната рецепта да си номер 1 сред слушателите вече 22 години

Милена, Кирил и Тодор – за началото на най-известната радио тройка в ефира

„Стиковането ни беше двегодишен процес. Аз "кацнах" в радио „Витоша“ на 1 юли 99 г.. Щяха да ме обучават само за уикендите. Преди това бях в радио „Тангра“ при Косьо Марков и Кирил Маричков. Изкарахме така няколко месеца, през лятото на 1999 г. Бяхме първото радио, което започна да прави партита по площадите. Няколко месеца по-късно решихме, че след като това радио се обновява като стил и като музика, значи трябва да направим едно истинско западно шоу с пълна лудница и с много хора. На 6 декември направихме „Тройка на разсъмване“. Били сме трима, били сме четирима...“, разказва Милена Златкова.

„По пиперливите ни теми обикновено са в петък, а има и такива, които винаги са актуални. Миналата седмица беше голям бум, когато попитахме какви са взаимоотношенията в семейства, в които единият партньор има деца. Веднага заваляха множество истории с коментари имаш ли право да се наречеш „втори родител“. Напоследък все повече хора филтрират средата и хората, с които общуват. В търсене на хармония и справедливост и чисто човешки качества и взаимоотношения. Младите приемат като нещо съвсем естествено различията между хората“. Най-често спорим за темите, които ще обсъждаме в ефира. След края на предаването обикновено решаваме за какво ще говорим на следващия ден. Докато я сглобяваме, сме свикнали и никой не се обижда, когато мненията не съвпадат. Има дни, в които се оказва, че за някой от нас дадена тема е досадна и друг, който разпалено иска да я обсъжда. Както обичаме да се шегуваме, ние тримата правим едно изречение“, допълва тя.

„Правили сме и експерименти. Имало е седмици, в които няма какво да зададеш като тема. През лятото понякога имаш чувството, че никой не го интересува нищо, освен почивката с коктейл в ръка“, споделя Тодор Милиев.

„При нас в ефира, всеки равни права и своя гледна точка“, категоричен е Кирил Петров.

За кампанията „Повече българчета за България“, която става на 17 години

„Кампанията стана на 16 години, а през март започваме 17-та. Развихме я през годините и вече има не само репродуктивна помощ, а множество детски каузи. Гледаме с радост какво сме успели да задвижим и да постигнем“

„Въпреки всичките стотици инвитро процедури, които раздадохме през годините, не винаги сме получавали обратна връзка, а и не сме го искали. Знаем, че темата е много лична. Често близки на двойките с някакви проблеми, не приемат инвитрото. Сякаш бебето ще дойде от Космоса... Има и много семейства, които ни изпращат снимки на дечицата си“, споделя Тодор.

„Ако има нещо положително, което трайно и положително се е променило през годините, това е, че вече можеш да говориш съвсем свободно за интвитро процедурите“, допълва Кирил.

Спомени от най-щурите рождени дни на радио „Витоша“ и още любопитни и забавни истории с „Тройка на разсъмване“, гледайте във видеото.