Благотворителният спектакъл ще бъде излъчен в събота, 29 януари в 20.00 ч. по NOVA

Специалният формат „Големите малки“ събира осем страхотни дечица, които ще обучават хора от най-различни сфери на публичния живот на нови артистични умения. Спектакълът е благотворителен и всички средства, събрани от SMS-и, ще отидат в подкрепа на различните каузи на УНИЦЕФ.

„Уча го да свири на тъпан. Репетираме почти всеки ден и се справя много добре“, споделя Кристиян, учителят-ментор на боксьора Тервел Пулев.

УНИЦЕФ България и NOVA с благотворително събитие в подкрепа на българските деца

„Приех с желание предложението да се науча да свиря тъкмо на тъпан. Зарадвах се, защото народните танци, тъпана, фолклорната музика са много близки до нас, българите и са ни в кръвта. Трудно е и не мисля, че е лесно за усвояване“, признава Тервел Пулев.

Водещата на „Здравей, България“ Мира Иванова също ще бъде част от спектакъла „Големите малки“. „Моят учител е Виктория, но малко се притесних, защото ние с нея не репетираме всеки ден, а конкуренцията работи ежедневно“, пошегува се тя.

„Много ми е приятно да правя нещо коренно различно от мен и моята природа. Аз съм скаран с танците, а музиката ми е далечна. Признавам си. Включих се заради децата, за благотворителната кауза“, сподели Тервел Пулев.

„Няма значение за кого ще гласуват зрителите, всяко левче ще отиде за децата“, пояснява Мира Иванова.

По време на спектакъла „Големите малки“ „Златните момичета“ ще танцуват хип хоп, Ники Илиев ще танцува танго, Стефан Вълдобрев ще прави фокуси, Андреа Банда Банда става въздушен акробат. А децата ще бъдат и жури.

„Мечтая си, когато порасна да стана известен музикант. Да се науча да свиря добре на тъпана и барабаните“, сподели Кристиян, който е петокласник в Националното училище за танцово изкуство.

„Големите малки“: талантливи деца и известни личности – заедно зад каузите на УНИЦЕФ

„Моята учителка Вики е от група „Бон-бон“ и пее от двегодишна. Самата аз никога не съм пяла на сцена“, призна Мира Иванова.

„Когато ѝ казах, че ще излезе без мен на сцената, тя категорично отказа. Беше много притеснена“, сподели нейната учителка Вики.

Осемте талантливи деца ще оценяват и коментират изпълненията на звездите, а зрителите ще могат да гласуват за своя фаворит чрез изпращане на дарителски SMS. Изпълнителят и неговият ментор, събрали най-много дарителски SMS-и, ще бъдат обявени за любимците на публиката и ще получат специално отличие. Всички събрани средства от благотворителното събитие ще бъдат предназначени за каузите и програмите на УНИЦЕФ, подкрепящи децата в България.   

В спектакъла ще участва и обичаната актриса и национален посланик на УНИЦЕФ в България Елена Петрова. Специален поздрав ще отправи и най-новият посланик на добра воля на УНИЦЕФ в България -  оперната певица Соня Йончева, както и българската актриса с номинация за „Оскар“ Мария Бакалова.

Зрителите ще научат повече за работата на Детския фонд на ООН у нас в сферата на закрила на децата от насилие, подкрепа за деца с увреждания и тяхното приобщаващо образование, програми срещу тормоза в училище и подкрепа за психичното здраве. Чрез лични истории ще бъдат показани положителните промени в живота на деца и семейства, подкрепени от УНИЦЕФ, партньори на организацията и индивидуални дарители. Предаването ще отбележи и 75-ата годишнина на организацията.

Зрителите ще имат възможност да подкрепят мисията на УНИЦЕФ за децата на България на dari.unicef.bg или с месечни дарения от 5 лева, като изпратят SMS с цифра 5 на 1021.

Гледайте „Големите малки“ на 29-и януари от 20:00 ч. по NOVA.

За Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компании в България, част от водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа Юнайтед Груп. Развива се изключително динамично и предлага на клиентите и партньорите си голямо разнообразие от телевизионни канали, радио станции, уебсайтове, дигитални платформи и печатни медии. Като социално отговорна компания, Нова Броудкастинг Груп винаги е заставала зад значими каузи и инициативи в различни сфери на обществения и културен живот на България.

За УНИЦЕФ

Вече 75 години УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират пълния си потенциал. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден – в над 190 държави и територии – за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.