Водещата представи прогнозата за времето в компанията на новия си приятел, обитаващ временно приюта на „Екоравновесие“

„Днес на гости на "Прогнозата за времето" е кучето Фери, който е при нас с молба да бъде осиновен и да си намери постоянен дом. Новият ми приятел е малко стресиран от камерите и прожекторите в студиото, но в действителност е много любвеобилен“, споделя впечатленията си Лора.

Въпреки че Фери се превърна в истинска медийна звезда, той всъщност предпочита човешкото внимание. Фери идва от приюта на Екоравновесие и любимото му занимание са разходките с любим човек сред природата. Тежи около 10 килограма, среден на ръст и живота му до сега не е бил лесен. Търси си човек, който няма го изостави отново, а в замяна Фери обещава да го посреща всеки път с много радост и да бъде винаги до него.

Идеята за инициативата „Време за надежда“ се заражда преди две години и благодарение на партньорството с организацията „Animal Rescue“, фондацията „Четири лапи“, неправителствената организация Stray Angels, както и на приютите за бездомни кучета на общинско предприятие „Екоравновесие“, тя вече е факт. Лицата на Прогнозата за времето на NOVA се превърнаха в посланици на доброто като стартираха инициативата, чрез която търсят бъдещо семейство на изоставени четириноги приятели.

Ако искате да се запознаете с Фери или някой от многобройните му приятели, може да посетите приюта на "Екоравновесие", намиращ се на изхода на с. Горни Богров. Всеки ден между 10 и 14 часа се организират разходки с куче по ваш избор. Информация може да намерите и на сайта на организацията: http://ecoravnovesie.com или на фейсбук страницата: "Приют за кучета с. Горни Богров".