Водещата представи прогнозата за времето в компанията на наплашения от човешката жестокост Лиско, спасен от Stray Angels

Лицата на Прогнозата за времето на NOVA продължават благородната си инициатива „Време за надежда“, чрез която търсят бъдещо семейство на изоставени четириноги приятели. Водещите призовават хората да правят осъзнат избор при осиновяване на бездомно куче, напомняйки че това решение е и голяма отговорност. Те проследяват историята на всяко едно от тях в рамките на инициативата.

„Време за надежда“: Ники Василковски търси уютен дом на Макс

Лиско е живял цяла година в една борова гора, слаб и асоциален или по-скоро наплашен от човешката жестокост. Изплашен до степен, че дори храната не го мотивирала да излезе от скривалището си. Отказвал да се храни и бягал, когато до него се опита да се доближи човек или друго животно. 

След време Лиско слиза в близкото село и остава да обитава улиците. И тук е поредният сблъсък на Лиско с грубата реалност на бездомния живот. Екипът на организацията Stray Angels няколко пъти получава сигнал от доброволец, че към кучето се отправят заплахи, че ще бъде застрелян при първа възможност. А „човекът“ изрекъл тези думи със сигурност има оръжие. Ситуацията стига до там, че когато кучето остава само, върху него е хвърлена бомбичка, а той просто си стои кротко пред една къща. Не е трудно да си представим каква травма може да нанесе подобно преживяване. В момента обаче Лиско вече е далеч от този ужас. Доброволците от Stray Angels го приютяват, за да спасят живота му. Първата вечер прибран на сигурно, той не доближава купичките си с вода и храна, а просто заспива – спокоен, че вече е на добро място. Заради стреса, който изживява през изминалите месеци, той се страхува от всичко и всички. Налага се с него работи специалист и за кратък период от време, Лиско показва сериозен напредък. Научен да ходи на повод, с хигиенни навици, дори се вози в кола и е все по-спокоен. 

„Време за надежда“: Ники Василковски търси дом за Пикачу и Покемоните

Лиско не излъчва нито капка агресия, не се конфронтира с други кучета, единствено има нужда от любов. Около 3-годишен е и тежи 15 килограма, като няма да расте повече. Кастриран и напълно ваксиниран той просто чака човека, който ще му докаже, че дори и тук в нашата страна има добри хора, които могат да бъдат истински приятели на животните!

Ако мислите, че вие сте този човек, може да се обадите на телефон 0888241161 или да пишете на организацията във фейсбук страницата им: www.facebook.com/StrayAngelsBulgaria 

Също така може да попълните и онлайн въпросника за осиновяване на следния адрес: strayangels.org/lisko-tarsi-dom-i-podkrepa/след което доброволци ще се свържат с вас за запознанство и кратък разговор!