Зрителите ще могат да се насладят на семейната драма през есента

Точно в 8 часа сутринта, на брега на река Дунав във Видин, започнаха снимките на най-новия български сериал на NOVA. Той носи заглавието „С река на сърцето” и разказва историята на заможната фамилия Боневи – собственици на голяма винарна в града.

Проектът се реализира от професионален екип, който снима едни от най-гледаните съвременни български филми и сериали – „В сърцето на машината“, „Вила Роза“, „Привличане“, „Диви и щастливи“, „Под прикритие“.

На живо от снимачната площадка във Видин Асен Манасиев се срещна с част от екипа на продукцията. От брега на река Дунав, където тази сутрин започнаха снимките на новия сериал на NOVA - „С река на сърцето“ продуцентът Светлин Нейнски и режисьорът Мартин Макариев повдигат завесата за това, какво да очакват зрителите наесен.

За избора на локацията – красивата местност около река Дунав във Видин

„Повярвахме си, че можем да разкажем една история на хората от Северозапада, убедихме NOVA и тя ни повярва, и това, което получихме е голямата провокация – и от локациите, и от любовта на хората, и от отношението на местната власт в лицето на кмета. Това е историята на малкия град в северозападна България. Най-бедното място в Европа“, разказва Светлин Нейнски.

Първите сцени са факт, а екипът на продукцията вече няма търпение да покаже на публиката една наистина вълнуваща история.

„Имаме изключително колоритни персонажи, многоцветни. Мисля, че всеки зрител може да открие по нещо в тях и да се припознае, така че ще бъде много интересно. Вярвам, че това е регион, който не е показван досега. Локациите и персонажите са много оригинални. Придържаме се към познати жанрове – семейна сага, трилър, криминална история. Има изключително много любов, драма, изневяра, престъпление“, допълнва режисьорът Мартин Макриев.

„Ние сме тук, за да разкажем една история с неочаквани обрати, които от една страна вълнуват сърцето, но занимават и ума. С интриги и напрежение.. В крайна сметка ще се получи една добра смесица между кино и телевизия. Откакто сме тук си представяме още колко много неща могат да се случат, защото локацията е един естествен декор, който диша, има история и това ще се усети и в разказа“, сподели Георги Тенев, главен сценарист на продукцията.

„Кастът е меко казано много добър. Ще снимаме с колеги, с някои, от които съм работил през годините, а с други – не. Но изключително много уважавам работата им... Старата максима, че ако кастът е добре нареден, 80% от работата е свършена, вече започва да си личи. Реката е един от основните герои в сериала. Като човек, израснал на Дунав, през годините, в които живях в Русе, трябва да кажа, че има особена енергия в тази вода. Привидно тя тече много бавно, гладка е и всичко е спокойно, но има едни подводни течения, които могат да обърнат лодката. Ще поживеем в региона почти половин година. Хората ни посрещнаха много радушно и гостопремно. Това, което мога да разкрия е, че моят герой на няколко пъти почти ще успее да се докосне до това, което си мечтае и иска да направи, но може би всеки път ще се намира нещо, което да осуетява този му блян. Пожелавам енергията, с която започна целият снимачен процес, да се развива все повече и повече!“, разкри актьорът Александър Сано.

„Много добре си пасваме, усеща се още от първия ден, което е много важно условие, за да се случат нещата“, споделя актрисата Анастасия Лютова.

„Ние сме длъжни даправим всичко за българското кино, българските сериали, за българската телевизия. Това ни учи на много неща и зрителите ще имат възможността да се убедят в това“, допълва актьорът Пламен Мансиев.


Снимачният процес ще продължи в следващите няколко месеца. А премиерата на „С река на сърцето” се очаква в началото на есента.