Нова Броудкастинг Груп и организаторите на престижния спортен форум продължават стратегическото си партньорство

Едно от най-значимите спортни събития в България - турнирът от сериите ATP 250 - Sofia Open – отново ще бъде излъчено ексклузивно в телевизионните канали на Нова Броудкастинг Груп. Елитът на световния тенис ще пристигне в България за седма поредна година, за да се бори за престижната титла в София между 25 септември и 2 октомври.

Българските зрители могат да проследят всички срещи от основната схема на Sofia Open 2022, както и предшестващите квалификации, в програмата на премиум пакета DIEMA XTRA и онлайн в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA.

„Щастливи сме да потвърдим, че Нова Броудкастинг Груп ще даде възможност на българските зрители да изпитат нови емоции със седмото издание на Sofia Open. С организаторите на най-големия тенис турнир в България имаме отлично партньорство и дългогодишна традиция в телевизионното отразяване на това значимо за България събитие. Като компания следваме стратегическия си приоритет да предлагаме най-доброто спортно съдържание и съм уверена, че спортният ни екип ще зарадва аудиторията отново с качествена и атрактивна програма по време на Sofia Open 2022“ – коментира главният изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова.

"Развълнувани сме и благодарни, че Нова Броудкастинг Груп се включи отново като спонсор, официален телевизионен партньор за правата на територията на България и за реализиране на продукция на световно ниво. Ценим високо тяхната дългогодишна връзка и трайната ангажираност с турнира, която започна през 2018 г. и продължава с пълна сила през 2022 г. за седмото издание на Sofia Open. Продължаващата подкрепа от Нова Броудкастинг Груп за турнира от сериите ATP 250 дава шанс на феновете на тениса да се насладят на живо на тенис излъчване от световна класа пред телевизионните екрани по целия свят и да съпреживеят вълнуващите мигове от „Арена Армеец“ – заяви Кей Годкхинди, турнирен директор на Sofia Open.

За изключителната класа на Sofia Open 2022 говорят имената на първите двама официално обявени играчи. Двукратният шампион в София и актуален №10 в света Яник Синер потвърди своето участие. „Sofia Open заема специално място в сърцето ми. Тук спечелих първата си ATP титла и я защитих през миналата година. Така че през 2022 година ще се опитам да направя хеттрик. Да се връщам в София винаги ще бъде специално за мен“, заяви Яник Синер в обръщение към българските фенове.

Приказката за италианския суперталант към големите успехи на ниво ATP и към върховете на световния тенис стартира в София през 2020 г. Тогава Синер се превърна в първият тенисист, роден през 2001 г., завоювал ATP титла. През миналата година се превърна в най-младия шампион на турнир от категория ATP 500. Завърна се в София и стана първият, защитил титлата си на българска земя. През ноември 2021 г. стана първият тенисист, роден след 2000 г., влязъл в топ 10 в света. Той е и най-младият играч, стигнал до 5 титли, след Новак Джокович през 2007 г. Стабилните изяви на Синер продължават и през 2022 г., стигайки  два четвъртфинала на турнири от „Големия шлем“ – първо в Австралия, а след това и на „Уимбълдън“, където изигра епичен петсетов мач с бъдещия шампион Джокович. След триумфа си в Умаг в края на юли вече има 6 ATP титли.

Участието си на Sofia Open 2022 потвърди и другият финалист от турнира в българската столица през миналата година – Гаел Монфис. “С удоволствие се завръщам в София и се надявам тази година да стигна една крачка по-напред – до трофея“, заяви френската звезда Монфис, добил популярност като един от най-големите шоумени в съвременния тенис. Тази година Гаел стана шампион в Аделаида, с което вече е притежател на 11 титли от турнири на ATP.

Sofia Open се утвърди в календара на ATP като един от най-силните турнири от категория 250. Доказателство са и имената на тенисисти, ставали шампиони в София – актуалният №1 в света Данийл Медведев, голямата българска звезда и бивш №3 в света Григор Димитров, бившият №9 в света Роберто Баутиста-Агут и продължаващият своя възход в ранглистата двукратен победител на българска земя Яник Синер.

Билетите за Sofia Open 2022 са в продажба на Eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна. До 28 август е валидно специално промоционално предложение със сериозно намаление от 20%.

Гледайте Sofia Open 2022 от 25 септември до 2 октомври в програмата на DIEMA XTRA, както и онлайн в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA.