Кои български звезди ще видим на червения килим?

Експертното жури, множество професионалисти от света на телевизията и продуцентството, както и съзвездие от популярни гости от творческата индустрия скоро ще пристигнат в Дубровник, където ще се проведе журирането в една от категориите за полуфиналния кръг на 50-ите Mеждународни награди Emmy®. На 14 септември жури, съставено от водещи професионалисти от света на продуцентската и телевизионната индустрия, ще оцени проектите в категорията „Теленовела“, една от 17-те категории в престижните награди. Според правилата на Международната академия за телевизионни изкуства и науки, имената на членовете на експертното жури ще бъдат огласени чак след процеса по журиране, който определя номинациите за престижните международни награди Emmy®.

Директорът на Международната академия за телевизионни изкуства и науки Натаниъл Брендъл заяви: „Благодарни сме на нашия член Виктория Боклаг и на United Media, че са домакин на полуфиналния кръг на журирането в Хърватия, който е неразделна част от Международните награди Emmy®“.

Множество гости на United Media и Nova TV (Хърватия) ще се съберат по този повод в красивия и уникален Дубровник, където често се снимат местни и международни продукции, и ще допълнят с присъствието си блясъка на това престижно събитие. Неговата кулминация ще бъде специална гала вечеря. Скоро ще разберем кой ще мине по червения килим на полуфиналния кръг от журирането за Международните награди Emmy®, но това събитие със сигурност ще събере в Дубровник много известни личности, звезди от света на телевизионната и филмовата индустрия, а също и други гости от региона. Сред тях ще бъдат и двамата популярни български актьори – Яна Маринова и Александър Сано, които скоро зрителите ще видят с нови превъплъщения в премиерния сериал на NOVA „С река на сърцето“. Събитието може да бъде проследено в многобройните платформи на United Media, която има в портфолиото си над 50 телевизионни канала.

Под името „United Media” е обединена голяма компания, която продуцира най-популярните филми и сериали, предназначени за широка аудитория – освен лидер в региона, тя оказва значително влияние и на глобално ниво. Доказателство за това са успешните продажби в целия свят, отличните рейтинги и многобройните международни награди, спечелени от продукциите на United Media. Сериалът „Kljun“ спечели наградата на публиката за най-добър сериал на Международния фестивал в Кан през 2021 г., продукцията „Black sun“ грабна „Златната антена“ за най-добър регионален сериал на фестивала FEDIS 2020, както и наградите за най-добра женска роля и най-добра музика. Сериалът спечели и наградата на публиката за най-добър сериал на Филмовия фестивал в Сараево през 2019 г. Награда „Златна антена“ бе присъдена и на сценария на сериала „Legacy 2“, както и за главна мъжка роля. Най-популярният сериал в района на фестивала FEDIS беше „Konak kod Hilmije“, както и продукцията на Nova TV (Хърватия) „Drugo ime ljubavi“. Филмът „Vikend s ćaletom“ спечели наградата „Златна антена“ през 2021 г. за най-добра мъжка роля и голямата награда на NAISA за най-добър актьор на фестивала „Филмови срещи“ в Ниш, отново през 2021 г. Филмът "Alexander of Yugoslavia" спечели наградата на публиката за най-добър актьор на фестивала през същата година. Българският сериал „Отдел Издирване“ също е носител на редица награди от различни фестивали, сред които за най-добър сериал от Buenos Aires International Film Festival и Madrid Film Awards през 2021 г.

Nova TV (Хърватия) може да се похвали и с няколко награди и номинации за продукциите си. Например, „Na Granici“ беше най-добрият местен сериал за 2019 г. и получи наградата на публиката „Златно студио“. През същата година той грабна и наградата на Story Hall of Fame, която отиде при главната актриса в категорията „Ново лице на годината“. Тази награда получи и главната актриса в сериала Pure Love през 2018 г., който през същата година бе номиниран и за престижната международна Венецианска телевизионна награда.