Актьорът разказва за участията си в български и международни проекти, както и за срещите си с известни холивудски звезди

Антон Порязов изигра малка, но запомняща се роля в драматичната семейна сага „С река на сърцето“, чийто финал зрителите на NOVA ще проследят тази вечер от 20.00 ч. и днес е гост на Гала в студиото на „На кафе“. Актьорът е участвал в сериалите „Под прикритие“, „Завръщане 2“, но също така съдбата го среща на снимачната площадка с холивудските звезди Силвестър Сталоун, Мел Гибсън и Келън Лъц.

„Гледайте развръзката на „С река на сърцето“ тази вечер. Зрителите вече видяха моят персонаж – разследващ полицай инспектор Порязов, който оцеля и ако има втори сезон може да се завърне“, споделя актьорът.

Той разказва, че предаването „На кафе“ е било любимо на неговата баба и тя е очаквала с нетърпение, внукът й да участва в него. Преди седмица тя напуснала този свят и в същия ден актьорът получил дълго чаканата покана за участие.

Призраци от миналото и ескалиране на емоциите в „С река на сърцето“

За международните продукции с негово участие

„Щастлив съм, че имах възможността да участвам и в чуждестранни, и в български продукции. Приключих снимки по сериала „Деца на времето“, който е първият български детски сериал. Стартира от януари и ще се излъчва всяка неделя. В него играя баща на малкия Митко, който е изключителен малък актьор, помнещ не само своите, но и чуждите реплики. Снимах филм на Disney и това беше едно от най-вълнуващите изживявания в живота ми. Това е блокбастър на Джери Брукхаймър и съм благодарен на Марияна Станишева да кастинга. Лентата е по истински случай  и разказва за първата жена преплувала Ламанша. Главната роля е поверена на Дейзи Ридли, участвала като Рей в последната трилогия на Star Wars. Снимахме на морето и това, което мога да издам е, че играя плувец. До колкото разбрах, филмът ще се бори за номинации за Оскар и  BAFTA“, разказва за последните си проекти Антон.

Напрежение до краен предел в „С река на сърцето“

„Първата ми международна роля е в „300: Възходът на една империя“. Беше незабравимо изживяване и до ден днешен. Явиха се близо 600 души на кастинг и от тях избраха 40 души, които да бъдат приближената войска на Съливан Степълтън. Във филма имам две невидими и една видима роля. Играех персийско камикадзе, което се взривява и от снимките научих, че специалният грим пада лесно с пяна за бръснене. Актьорството ми е детска мечта и когато ме избраха за холивудски филм бях много щастлив, че съм успял. До този момент работех като търговски представител. Първата ми роля беше на спартански труп, но после получих епизодична роля на гребец.  Един цял ден се обучавахме и ни поливаха непрекъснато с вода“, дава повече детайли за пробива си в киното Антон.

Още истории свързани с участието му като бодигард в „Маскираният певец“, за театралните му участия и за годините, прекарани в класа на Мастера проф. Стефан Данаилов, гледайте във видеото на „На кафе“