Актьорът ще играе в Народния театър през февруари, а голяма част от билетите свършиха за часове

„За по-малко от 48 часа след пускането в продажба на билетите за спектакъла, с участието на Джон Малкович, у нас – почти всички места за трите дати вече са заети“, това съобщиха от Народния Театър.

Интересът към събитието е голям, но предизвика и полюсни реакции в социалните мрежи. Сред най-коментираните теми е цената, достигаща до 400 лв. за билет.  Постовете в социалните мрежи са десетки, а също така и колажите обикалящи мрежата. Малкович приканва хората да не бъдат "циции". Или ни гледа от банкнота от 400 лв. А също похапва кюфтета и пие пелин. Показваме някои от най-интересните постове в социалните мрежи:

„Вече продадох единия бъбрек и ще ходя на Малкович. Не ми се мисли обаче какво ще правя, ако и Пачино реши да идва. . . "

"Още две постановки с участието на Джон Малкович в Народния и ще довършим магистрала "Хемус". "

Наред с хумористичните закачки, се пораждат и сериозни полемики, свързани предимно с цената на билетите.

„Най-после трябва да изживеем наследеното от соца левичарско предубеждение, че правенето на култура и интелектуалният труд въобще не предполага финансова реализация. За концерти българите отдавна дават немалки суми. Шокът е за това, че парите се дават за театър. Очаква се, че театърът ти се полага. Но това не е така“, коментира  причината за насадената от миналото идеология Георги Лозанов.

Голяма част от билетите за спектакъла с участието на Джон Малкович у нас свършиха за два часа

„Не просто да имаш скъп автомобил, скъпи дрехи, но да имаш и скъп билет за театър. Можеш да отидеш на дискотека и вместо да си оставиш ключовете за колата на масата и да привличаш мацки, вече си оставаш билета за Джон Малкович. Разбира се, всичко това в рамките на шегата“, се шегува писателят Георги Блажев, който си обяснява истерията покрай пиесата с народопсихология - често най-скъпите неща да са най-желани - заради престижа.

Покрай гастрола на Малкович се припомниха и скандалите около Народния театър и неговия ПР.

„Това е един шум, който върви на фона на един друг голям политически скандал, който отдавна тресе Народния театър. Има риск, когато човек защити тази цена, което се превръща в постижение на театъра да изглежда така, че сякаш защитава директора в онзи другия политически скандал“, споделя Георги Лозанов.

"Всеки, закупил 4 билета по 400 лв. ще има право да пише по вратата на директора! От ръководството." - това са част от шегите в социалните мрежи.