Гледайте приказното фентъзи „Тайната градина“ от 13.00 ч. и музикалната комедия „Хъни” от 15.00 ч. тази събота по NOVA

В съботния мразовит съботен следобед, освен на ски пистите, може да се забавлявате пред малкия екран с приказните невероятни приключения на едно малко момиче с голямо въобръжение или да съприживеете перипетиите при сбъдването на мечтите на една талантлива тийнейджърка.

Лентата "Тайната градина" е нов съвременен прочит на обичания едноименен роман на Франсис Ходжсън Бърнет. Авторката е прочута с още два романа за деца „Малкият лорд Фаунтлерой” и „Малката принцеса”. Продуцент на филма е Дейвид Хейман, който стои зад поредиците „Хари Потър“ и „Падингтън“.

Действието на филма се развива в Англия през 1947 година и проследява съдбата на сирачето Мери Ленъкс, което е капризно 10-годишно дете на богати родители, израснало в Индия. След като всички в семейството й умират от холера, Мери е изпратена да живее в Йоркшир при своя чичо Арчибалд Крейвън. Когато намира ключ за градина, държана заключена от чичо й след смъртта на съпругата му, момичето открива един приказен свят, заедно с новите си приятели, сред които е и нейният болнав братовчед Колин. 

В актьорския екип на новата екранизация участва британският актьор Колин Фърт, носител на „Оскар“, Джули Уолтърс ("Мама мия" и поредицата за Хари Потър), както и младите Дикси Егерикс, Меви Дърмъди, Джема Пауъл, Амир Уилсън и др. Сценарият на екранизацията е дело на  Джак Торн („Хари Потър и прокълнатото дете“), а режисьор на тази нова версия на „Тайната градина“ е Марк Мъндън, трикратен носител на БАФТА.

Забавленията в ефира продължават в 15.00 ч. с Джесика Алба и комедията „Хъни“. Главната героиня е момиче от улицата, което работи в музикален магазин, преподава танци в общинския център и всеки уикенд обикаля клубовете, за да опита нови танцови движения. Там тя се запознава с продуцент на видеоклипове, който й предлага възможност да стане хореограф, но цената се оказва твърде висока.

Лентата на режисьора Били Удруф поставя началото на една от най-успешните поредици танцувални филми в съвремието, а   актьорския състав се допълва от имена като Меки Файфър, Ромео, Джой Брайънт и Дейвид Москоу.

Не пропускайте приказното фентъзи „Тайната градина“ от 13.00 ч. и музикалната комедия „Хъни” от 15.00 ч. тази събота по NOVA.