От Народния театър организираха и среща на публиката с актьорите от представлението

NOVA беше ексклузивен партньор на събитието, a повече за него зрителите могат да видят във видеото на Драгомир Танев и операторът Георги Чобански.

Екипът на NOVA бе допуснат ексклузивно, за да покаже на зрителите, които не са успели да си вземат билети, поне малка част от него.

Действието се развива от „другата страна на времето”. В тъмните часове на нощта, когато един дилър и един купувач се впускат в опасна игра. Обектът на сделката остава неназован, но пази в себе си болезнена тайна. Всъщност пиесата е мяра за добро и зло, за правилно и неправилно. Мяра, която за всеки един от нас е различна. „В самотата на памуковите полета“ всеки я преживява по свой начин. 

Едно от най-очакваните събития на българската театрална сцена вече е факт. След като преди месец билетите бяха изкупени за по-малко от 48 часа. И очаквано публиката е във възторг и на крака.

За да зарадва почитателите на представлението от Народен театър „Иван Вазов“ направиха специална среща, в която хора от публиката можеха да задават директно въпросите си към актьорите.

Как се чувствате в това представление? И как виждате себе си в него?

„Да работиш в театъра, да играеш е като да караш сърф. Качваш се на дъската, влизаш в морето, обръщаш гръб на слънцето и чакаш да дойде вълната. Но вълната не е това как ние ще изиграем пиесата. Вълната е това как публиката ще възприеме творбата, която ние представяме. Конкретно в това представление ние имаме свободата като актьори да правим това, което искаме, но все пак спазваме и точна сценография заради камерите, които следят всяко наше движение“, споделя Джон Малкови

Текстът и думите са много простички и директни, но заедно с това са и поетични и ни водят в други светове. Трудно ли ви беше да работите с този текст?

„Мога да кажа, че езикът е наистина много простичък, много разбираем като думи, които се използват. Честно казано, разглеждахме текстовете и на други езици, а Тимофей, нашият режисьор, определяше кое да остане и кое не. Аз мога да кажа, че обожавам този език,“ допълва холивудската звезда.

Освен че българската публика е възхитена от двамата актьори, самите те изразяват своята обич към хората, които правят изкуство в България.

„Аз съм гледала постановка с български актьори. Точно в този театър и изключително много ми хареса. Впечатлена съм от българските актьори и нямам търпение да се насладя отново на работата им и на българска постановка", споделя Ингеборга Дапкунайте.

Въпросите от публиката не засягаха само представлението и театъра, а стигаха далеч зад океана, до меката на киното – Холивуд.

Какво беше за вас да играете в „Новият папа”?

„Страшно много ми хареса. Беше изключителна възможност да работя с един толкова талантлив човек като Паоло Сорентино“, категоричен бе Джон Малкович.

И въпреки че много хора не успяха да гледат представлението заради огромния интерес, може да се надяваме, че любовта на двамата актьори към българската публика ще ги накара отново да се завърнат на сцената в Народния театър.