Целта й е популяризиране на имиджа на България като привлекателна дестинация за инвестиции и реализиране на иновации

В четвъртото издание на Наградите за иновации на Френско-българска търговска и индустриална камара участниците ще се борят в три категории. Конкурсът е насочен към всички фирми, които са регистрирани в България.

„Всички компании могат да предоставят своите кандидатури в три категории: Иновативен проект, Корпоративна и социална отговорност и Стартъп компания. Новата категория "Стартъп компании" е насочена и към млади предприемачи, които са реализирали нещо иновативно и вдъхновяващо. Тази година очакваме да имаме още повече кандидати с интересни проекти, които да могат да добият популярност и да вдъхновят други компании да стават по-иновативни“, каза Мира Драганова, член на управителния съвет на ФБТИК.

Идеята се родила през 2018 г. когато от Френско-българската търговска и индустриална камара решава да даде гласност на български предприемачи. Всеки, който има желание, ще може да се запише до 28 февруари.

„Тъй като ние предимно оперираме в тези среди, за нас беше естествено да направим подобен тип събитие, за да мотивираме и да дадем възможност на иновативните бизнеси в България, да развият своя потенциал. Това, което всички знаем е че не парите създават идеи, а идеите са това, което може да ти докара пари. За това го направихме и под формата на награди, за да можем да вдъхновим предприемачите и да им покажем, че хората вярват в техните успехи“, споделя Стефан Делайе, председател на ФБТИК.

„Искам да насърча предприемач в Българи, който смята че неговата идея има потенциал за развитие, да се запише. Знаем че в България се случват много неща, които не са в полза на бизнеса, но въпреки това тук хората намират начин да развиват идеите си и най –интересното е че те идват от цялата страна, не само от София. Това е и основната ни идея с този конкурс, да дадем гласност на тези проекти, защото много чуждестранни бизнеси инвестират в България и ще продължават да инвестират. Следващия успешен бизнес може да бъде вашият“, допълва председателят на ФБТИК.

Церемонията по награждаването ще се проведе на 30 март.

„Всеки един, който иска да участва в конкурса, може да го направи супер лесно на нашия сайт, като представи своята документация и презентация на английски език“, отправя покана за участие Мира Драганова.