Зрителите ще могат да проследят двубоите в ефира на DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2, DIEMA SPORT 3 и NOVA SPORT

Ключовите квалификации, които ще дадат възможност на 20 отбора да се класират директно за UEFA EURO 2024™, ще бъдат излъчени на живо в спортните канали от портфолиото на Нова Броудкастинг Груп в периода 23 март – 21 ноември. След като придоби ексклузивните права за телевизионно излъчване и на трите цикъла от Европейските квалификации в периода 2022-2028 година, с изключение на мачовете на българския национален отбор, водещата медийна и технологична компания ще предложи на българските зрители да се насладят на силните емоции от най-престижния футболен турнир с национални отбори в Европа. Неговото следващо издание ще се проведе от 14 юни до 14 юли 2024 година в 10 града в Германия. Двубоите ще бъдат излъчени в каналите DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2, DIEMA SPORT 3 и в NOVA SPORT.

Мачовете от квалификациите са разпределени в 10 кръга, които ще се изиграят в рамките на календарната 2023 г. Зрителите могат да следят най-интересните двубои, както и някои любопитни приятелски срещи по европейските терени директно в спорните канали на Нова Броудкастинг Груп. 53 отбора са разпределени в 10 групи, като билет за UEFA EURO 2024™ печелят първите два тима във всяка група. Домакинът Германия се класира директно за първенството, а останалите 3 квоти ще бъдат разпределени чрез плейофи, които ще се състоят през март 2024 г.

Един от акцентите в първия кръг ще бъде повторението от финала на последното Европейско първенство: Италия – Англия, среща която зрителите ще могат да гледат на живо по DIEMA SPORT 3  на 23 март от 21:45 ч. Футболните фенове ще станат свидетели и на зрелище със звездите на европейския футбол Килиан Мбапе и Върджил ван Дайк - техните отбори Франция и Нидерландия се изправят един срещу друг на 24 март от 21:45 ч. по DIEMA SPORT 3.

Не по-малко интересна се очаква да бъде и срещата между Испания и Норвегия. Ще успеят ли викингите, водени от Ерлинг Холанд, да се противопоставят на „Ла Фурия Роха”, ще разберем на 25 март от 21:45 ч. пряко по DIEMA SPORT 3. Второто завъртане в груповата фаза също ще подари на зрителите вълнуващи мачове, а първият от тях ще се проведе на стадион Уембли на 26 март от 19:00 ч. по DIEMA SPORT 3 , където един срещу друг ще се изправят Англия и Украйна.

27 март ще ни предостави възможност да видим, дали Република Ирландия ще получи възмездие за отпадането си в баражите за класиране на Световното първенство през 2010 г. срещу Франция. 14 години по-късно двата тима се изправят един срещу друг в Дъблин – на 27 март от 21:45 ч. DIEMA SPORT 3. С интригуващ двубой завършва първият етап на битката за класиране за UEFA EURO 2024™, когато Испания гостува на шотландците в Глазгоу. Мачът ще бъде излъчен директно по DIEMA SPORT 3 от 21:45 ч. По същото време на стадиона в Бурса, Турция посреща бронзовия медалист от последното Световно първенство Хърватия. Зрителите могат да гледат срещата на живо в ефира на DIEMA SPORT 2 от 21:45 ч. 

Към всички мачове от квалификациите за UEFA EURO 2024™, зрителите ще видят богата студийна програма, подготвена от екипа на дирекция „Спорт“ на Нова Броудкастинг Груп. Освен богатото студийно съдържание, ежедневно ще бъдат излъчвани обзорни предавания, така че футболните  фенове да не пропуснат нито един интересен момент от предстоящите европейски квалификации.

Не пропускайте да гледате квалификациите за UEFA EURO 2024™ в каналите на Нова Броудкастинг Груп.  

Информация за Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компании в България, част от United Media, член на водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа United Group.Развива се изключително динамично и предлага на клиентите и партньорите си голямо разнообразие от телевизионни канали, радио станции, уебсайтове, дигитални платформи и печатни медии. Следвайки най-високите стандарти, спортните канали и платформи на Нова Броудкастинг Груп предлагат достъп на зрителите и онлайн потребителите до едни от най-атрактивните първенства в света.