Тематичната експозиция “American Art” ще продължи до 15 април 2023 г.

На 23 март в галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 бе открита тематичната изложба “American Art” (Американско Изкуство) с творби, илюстриращи американската култура и изкуство. Световноизвестни художници като Стивън Уилсън, Уилям Де Кунинг, Мийстър Брейнуош и други, както и български творци от различни направления, възраст, националност са обединени в американската идея! Повече за експозицията за „Здравей, България“ разказва репортерът Дилян Калчев.

„Няма нищо случайно в изложбата, тъй като Америка е най-големия производители и катализатор на съвременно изкуство още от 60-те години на миналия век. Изложбата е провокация към българската публика и вярвам, че ще е положително оценена от нея. Още при откриването, видяхме интереса към изложбата. Ще могат да бъдат разгледани произведения от 50-те и 60-те години на миналия век, до днешно време. Присъстват творби на артисти като Анди Уорхол, Джим Дайн, Уилям Де Кунинг и много други. Освен американски автори ще присъстват картини и на български такива, които са вдъхновени от американската идея и ценности – Хубен Черкелов и Евгени Йонов“, разказва Деница Гергова, артистичен директор на галерия Vivacom Art Hall.

„American Art“ в галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5

„Посланието на изложбата е повече за ценностите и историята. Също така хората с черни куфарчета, материализма, парите, движението… Ще хвърлим поглед към една култура, от която се вдъхновяваме, но също така е катализатор и на промени. Желанието ми е българската публика да има възможност да се сблъска и види произведения на тези големи имена в изкуството. Част от тези платна са изложени в големи световни музеи“, допълва Деница.

Любителите и колекционерите на изкуството биха могли също така да си закупят определени картини, тъй като всяка една творба е със сертификат за автентичност и собственост. Изложбата ще продължи до 15 април 2023 г. със свободен достъп.