Водещите разкриват какво да очакват зрителите от приключенското риалити, което се завръща в ефира на NOVA

Снимките на дългоочаквания пети сезон на „Игри на волята“ са към края си. Битките са все по-напрегнати, а участниците - все по-амбицирани за победа. Как изглежда всичко това през очите на Димо и Ралица, водещите на приключенското риалити? Специално за „Здравей, България“ Ники Василковски разговаря с тях на Арената.

Независимо от изхода на всяка битка, те са победители. Имат възможността да са най-близо до най-интересните моменти. Следят всяка капка пот по челата на атлетите и усещат тяхната драма, амбиция, умора и понякога пълно изтощение.

„На практика ние не снимаме това предаване, ние го живеем. Много интересно е да наблюдаваш докъде може да стигне човек. И как, ако има достатъчно мотивация и ако я отключи в правилното време, това може да ти даде неподозирани сили. Които не само да те накарат да завършиш нещо, което смяташ за невъзможно, но и да се надскочиш“, разказва Димо Алексиев.

"Игри на волята" - Кой се грижи за здравето на участниците и екипа?

„Звучи малко банално, но всяка година имаме все повече кандидати. Това са хора, които четвърта-пета година  гледат предаването, подготвят се, правят си минимакети на пъзелите. И заради това, че те са много по-подготвени, ние трябва да сме 2 крачки преди тях. Да измисляме нови пъзели, нови изпитания, за да е изненада за тях самите и интересно за зрителите“, допълва Ралица Паскалева.

И това е факт. Изпитанията на волята са на ръба на човешката физика, а жегите - на предела на поносимостта. Комбинацията е по силите на най-издръжливите.

Докъде се простира човешката издръжливост в "Игри на волята"?

„Всъщност истинската битка е когато нямаш вече сила, контузен си, но въпреки това успяваш да позволиш на адреналина да те вдигне и да дадеш най-доброто от себе си на арената. И доста хора са го показвали, което е интересно“, каза водещият.

Докато коментира развитието на битките, Димо вече успява да усети и най-малката слабост в участниците.

„Винаги се усеща, когато човек падне духом, когато се прекърши или когато му угасне пламъчето. Усещам кога е този момент и успявам да ги накъсам, че ще ги гледат близки, много хора пред екрана… Всеки има моменти, в които е на ръба да се откаже. Въпросът е точно тогава да намериш сила и да продължиш напред“, коментира Димо.

Игри на волята – Кой е тайнственият залив на оцеляването в новия сезон?

За Ралица петият сезон на Игри на волята е по-специален. Това лято, благодарение на нея, водещите на практика са трима.

„Не смятам, че бременността е болест. Напротив, тя е напълно нормално състояние на организма. И ако няма някакви противопоказания, не виждам нищо лошо човек да върши ангажиментите си, докато дойде време за майчинството. Правим постоянни прегледи. Емоционално и физически се чувствам прекрасно - и аз, и бебчето. Нямам забрани, Грижат се доста добре за мен, имаме по 3-4 лекари на терен. Носят ми ледени компреси, имам си бунгало с климатик. В моментите, когато не снимаме, аз съм си на хладно, имам си водичка, сладоледчета… Доста добре ме обгрижват“, разкрива водещата.

„То семейството е затова, да се подкрепяме. Аз подкрепих Теди да се върне в националния отбор и да помогне на по-младите момчета с неговия опит. А той ме подкрепя аз да съм тук у да работя това нещо, което обожавам“, споделя за безусловната подкрепа Ралица, която получава и от половинката си - волейболистът Теодор Салпаров.

Лятото е към края си. Броим дните до старта на най-очакваното приключенско риалити, а то обещава запомнящи се емоции пред екрана.

Следете всичко за „Игри на волята“ на Facebook страницата и Instagram профила на формата.