Актьорът коментира участието си в дългоочаквания филм за Георги Аспарухов и е категоричен, че Гунди е на цяла България

Владислав Карамфилов-Въргала е в студиото на „Събуди се“, където разказва за участието си във филма за легендарния футболист Георги Аспарухов „Гунди – Легенда за любовта“. Спортен талант, добър човек, любящ съпруг и останал верен на страната и отбора си, дори и в най-трудните дни. История за Гунди скоро ще оживее на голям екран.

„За мен е част за участвам в този филм. Мисля, че е мисия за всеки един, който участва в него. Лентата е признание и поклон пред личността на Георги Аспарухов-Гунди. Той е нашето знаме, но не може да бъде обсебен само от синята идея. Гунди е на цяла България. Той е богатството на един народ“, коментира мотивите си да е част от филма големият левскар.

„Гунди – Легенда за любовта“ обхваща измеренията на любовта във всичките й посоки

„За 80 годишнината на Гунди миналата година бях написал нещо. Обикалям улиците на Редута и си представям къде е бил, какви дрехи е носил, как е изглеждал… Израснал съм до стадион Герена и съм си представял реакцията на хората, които са искали да зърнат саркофазите с тленните му останки. Осъзнах едно нещо. Господ ти дава мисия. Гунди живя бързо, честно, талантливо, но и в спорта, и в живота, когато печелиш нещо, губиш  друго. Гунди печелеше битките на терена, но нямаше личен живот. Където и да отидеше, бе разпознаваем и в България, и в чужбина. Неговата гибел е поради човешка грешка, но мисията му продължава дори и без него. Всички ние спечелихме от него, но със смъртта му родителите загубиха детето си, съпругата му загуби мъжа си, сина му загуби баща си, футбола загуби идола си, а България загуби една надежда“, каза актьорът.

Влади споделя, че първите му впечатления за Гунди са от дядо му, който е бил голям фен на ЦСКА – чорбар.

Трейлърът на „Гунди – Легенда за любовта“ с рекорден брой гледания

„Свалям шапка до земята на Емо Бонев заради таланта му. Емил Бонев работи 6 години върху този филм. Влезе до последния детайл в живота на Гунди и статистиката на историята на Левски. Той е написал един сценарий за сериал, който се надявам един ден да стане. Написан е сценария, но кой ще посмее да го реализира? Правеха се филми за големи личности на България и резултатът е колеблив. Иван и Андрей посмяха да посегнат към темата и намериха верния екип“, разказва Влади Въргала.

Трудно ли е влизането му в ролята на треньор на Гунди?

„Колебанията ми бяха относно физическата прилика. Георги Генов-Джогата и както е известен „шивачът“ е една от емблемите на Ботев Пловдив. Влизам в ролята на човек, който никога не съм чувал преди това, но той е идол за мнозина и поколения. Бил е бил безкомпромисен и е един от новаторите във футбола. Експериментира и въвежда системата 4-2-4, която е по бразилски модел. Легенда и идол е бил за феновете на Ботев. Мисля, че ролята ми не е толкова важна, но това, което правят Павел и Александра е забележително“, признава Влади

Ексклузивен медиен партньор на продукцията е Нова Броудкастинг Груп.

Подробности за „Гунди – Легенда за любовта“ може да следите в официалните профили на продукцията:

Линк към официалния трейлър в YouTube: https://youtu.be/1tlNwolYp6k 

Линк към официалния сайт: http://gundifilm.com

Линк към Facebook страницата на филма: https://www.facebook.com/gundi.film

Линк към Instagram профила на филма: https://www.instagram.com/gundi.film/

Линк към TikTok профила на филма: https://www.tiktok.com/@gundi.film