Актьорът коментира ролята си на лошото ченге в дългоочакваният филм за легендарния футболист

Отличеният с наградата „Икар“ за главна мъжка роля в представлението „Седемте стола“ тази година, Пенко Господинов е гост в студиото „На фокус с Лора Крумова“, където разказва детайли за ролята си на ченге от Държавна сигурност в лентата за легендарния футболист „Гунди – Легенда за любовта“. Актьорът открехва завесата на дългоочаквания филм, в който е засегната и историята за борбата със системата, трудностите и тежките битки, през които преминава в живота си Георги Аспарухов - Гунди. Артистът е сигурен, че филмът ще има успех, тъй като не са много личностите в нашата близка и далечна история, които будят такова възхищение и любов. Лентата е направена по правилата на истинското кино, с достатъчно средства.

Влади Въргала: „Гунди – Легенда за любовта“ е признание и поклон пред личността на легендарния футболист

„До колкото знам от сценариста Емил Бонев, моят герой с мустаците – лошото ченге, който заплашва Гунди е истински. По времето на социализма при такъв човек, с такова влияние като Гунди, никой няма да го остави без надзор и опити да му се въздейства. Моят образ е събирателен, но аз не го играя като такъв. Играя го като конкретен човек. Бях на 18 години, когато се промени системата. Когато обявиха свалянето на Тодор Живков бях във влака Диана Експрес. Трябваше да сляза на Стара Загора, а по това време бях студент в Пловдивския университет. Аз съм роден по времето на социализма и така ни бе обяснявано всичко, че си мислех, че той ще е дълго след като аз си отида“, споделя спомените си актьорът.

„Гунди беше легенда и когато аз бях малък. Тренирал съм футбол в Берое Стара Загора и знаех много истории за него. Възхищавал съм се на такива хора, с такова обаяние. Предполагам, че около смъртта на всеки такъв човек има всякакви спекулации. Филмът е преди всичко за Гунди, за връзката му с неговата съпруга Лита, за това как става това, което е. Другото е част от предизвикателствата, през които той преминава и с които успява да се пребори“, коментира образа на легендарния футболист Пенко Господинов.

„Гунди – Легенда за любовта“ обхваща измеренията на любовта във всичките й посоки

 „Съществува клише, че образите на лошите са много по-интересни и по-многопластови. Рядко играя подобни персонажи. Обикновено играя самотен и объркан интелектуалец. Затова с удоволствие приех предизвикателството да вляза в ролята на лошия. Все още не съм гледал филма, а само трейлъра. Израснал съм в системата и съм усещал двуличието й със сетивата си. От малък знаех и усещах, че има нещо напълно сбъркано в нея“, разкрива с какво го е провокирала ролята на лошото ченге в лентата.

„Във филма има много любов, драма, мащабни кадри с пълни стадиони и емблематичните голове на Гунди и това са сигурни предпоставки за успех. При мен емоционалната памет се задействаше винаги по време на снимките“, категоричен е актьорът.

Ексклузивен медиен партньор на продукцията е Нова Броудкастинг Груп.

Подробности за „Гунди – Легенда за любовта“ може да следите в официалните профили на продукцията:

Линк към официалния трейлър в YouTube: https://youtu.be/1tlNwolYp6k 

Линк към официалния сайт: http://gundifilm.com

Линк към Facebook страницата на филма: https://www.facebook.com/gundi.film

Линк към Instagram профила на филма: https://www.instagram.com/gundi.film/

Линк към TikTok профила на филма: https://www.tiktok.com/@gundi.film