Кралско сините се класираха за втори път в своята история...

Английският Тотнъм и германският Шалке станаха поредните два отбора, които късно снощи си осигуриха участие на четвъртфиналите в Шампионската лига по футбол.

Кралско сините се класираха за втори път в своята история сред най-добрите осем в най-силния турнир на стария континент след успех в Гелзенкирхен с 3:1 над Валенсия.

Първият двубой в Испания бе завършил 1:1, а още в 17-та минута прилепите успяха да поведат на арена Ауф Шалке, след като Топал центрира отляво и топката буквално удари по главата Рикардо Коща.

Малко преди почивката домакините изравниха общия резултата от двата мача чрез перуанеца Джеферсон Фарфан, който порази Гуаита от пряк свободен удар.

В началото на второто полувреме Шалке стигна до пълен обрат със зрелищно попадение на новото си попълнение Марио Гавранович. Адуриц пропусна на два пъти за Валенсия, а в добавеното време Фарфан отбеляза втория си гол в срещата фиксирайки крайното 3:1.

Продължаваме напред и мечтаем в един наистина специален турнир, заяви нападателят на Шалке Раул и добави – надявам се да не ни се падне отново испански отбор.

Треньорът на немския тим Феликс Магат пък сподели, че е изключително доволен от своите футболисти и не се притеснява от слуховете, че ще бъде освободен от поста си.

На Уайт Харт Лейн в Лондон Милан надигра Тотнъм, но двубоят завърши при нулево равенство и след един на един в Италия, шпорите се класираха на четвъртфиналите при първото си участие в Шампионската лига.

И в двата мача Милан бе по-добрият отбор, но не винаги по-добрият печели, тъжно обобщи таранът на росонерите Златан Ибрахимович.

Неговият треньор Масимилиано Алегри бе на същото мнение – момчетата дадоха всичко, което могат, заслужавахме да продължим, бяха неговите думи.

"Милан много ни затрудни. Често поглеждах часовника и се питах защо времето не минава, това е велика вечер за Тотнъм", каза Хари Реднап, който стана първият английски мениджър, достигнал четвъртфинал в шампионската лига.