Подложени са на "симулирана екзекуция"...

Трима журналисти от ВВС са били задържани, пребити и подложени на "симулирана екзекуция" от войници и въоръжени мъже, верни на режима на Муамар Кадафи в Либия.

Екипът на британската медия опитал неуспешно да достигне град Зауия, за да отразят водещите се там боеве между силите на властта и бунтовниците.

Британският журналист Крис Коб-Смит, турският оператор Гоктай Коралтан и кореспондентът от палестински произход Ферас Килани били задържани за 21 часа и били преместени няколко пъти, преди да бъдат освободени и да се върнат във Великобритания със самолет.

Журналистите били откарани в сграда в Триполи, в която те предполагат, че се помещава централата на либийската служба за външно разузнаване. Войниците им заповядали да наведат глави и да се наредят до стената.

"Един от войниците ме удари с автомата си в гърба. Паднах на земята, а те ми казаха да сложи ръце зад главата си и тогава чух изстрели. Мислех, че ще ме застрелят", разказва кореспондентът на ВВС

"Сложиха ни качулки и вързаха ръцете ни. След това чух изстрели. Помислих си, че това е моментът на нашата екзекуция", сподели Гоктай Коралтан.