"Булгаргаз" предлага синьото гориво да поскъпне с почти 7%...

Нов ценови удар се задава в началото на април, ако държавата одобри искането за по-високи цени на природния газ.

От "Булгаргаз" предлагат синьото гориво да поскъпне с почти 7%. 

От енергийната комисия ще отговорят на искането през следващата седмица.

По повод цените на бензина в момента от Комисия за защита на конкуренцията проверяват има ли картелно споразумение между големите вериги бензиностанции.

Макар и с малко, цените на горивата паднаха едва днес, въпреки че "Лукойл" ги намали на едро още в сряда.

„Календар” потърси отговор защо търговците светкавично вдигат тарифите, когато "Лукойл" обяви увеличение, а забавят поевтиняването с повече от ден.

Очаквано управителите на бензиностанции отказаха да коментират.

2.31 лева сме плащали за литър бензин на 1 февруари. Днес цената вече е 2.45 лева. Това прави с 0.14 лева поскъпване за всеки литър. Така пълен резервоар би струвал с 6.30 лава повече.

Още по-фрапираща е разликата в цените на дизела. Литърът преди месец е струвал 2.36 лева, а днес – 2.53 лева. Разликата е 0.17 лева, а пълен резервоар струва с почти 8 лева повече.

Заедно с цените расте и броят на недоволните, които заявяват в интернет, че през почивните дни ще заредят колите се за левче в знак на протест.

Междувременно стана ясно, че трима министри ще проучват възможностите за намаляване цените на горивата.

Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Александър Цветков трябва да направят пълен анализ на възможностите, както и да предложат необходимите действия, да сведат до минимум негативното отражение на шоковото поскъпване.

Снимка: БГНЕС