Жестоки боеве се водят между правителствени части и бунтовници...

Продължават тежките сражения в Либия.

Жестоки боеве се водят между правителствени части и бунтовници в Брега.

По последна информация противниците на режима са загубили контрол над града, както и над Зуара. Боеве се водят и за град Мисрата.

Великобритания и Франция внесоха проект за резолюция в Съвета за сигурност на ООН, с която се забраняват всички полети над Либия.

Целта е да бъдат ограничени опитите на режима да бомбардира от въздуха позиции на бунтовниците. Русия и Китай се противопоставят на такава мярка.

Германия също обяви, че има твърде много въпроси без отговор и обвини САЩ, че не са заели ясна позиция.

Късно снощи правителствени части бомбардираха град Аджабия - последния преди бастиона на бунтовниците Бенгази. Либийската държавна телевизия обяви, че правителството си е възвърнало контрола над града, но тази информация не е потвърдена от друг източник.

Междувременно в реч пред свои привърженици в Триполи, Муамар Кадафи нарече бунтовниците "плъхове", "кучета", "лицемери" и "изменници". Той призова народа да се подготви да отговори на инвазия от страна на западните държави.

Полковникът се обърна и към Арабската лига, която подкрепи плановете за създаване на забранена за полети зона с думите: "Вие сте приключили, вече няма такова нещо като Арабска лига".

Снимка: БГНЕС