Все още няма информация какво точно се случва на срещата. Оказа се обаче, че няма да присъства енергийният министър Трайчо Трайков...

Правителството, превозвачите и представители на петролния бранш обсъждат мерките за намаляване на цените на горивата в Министерския съвет. Това е втората среща, на която трябва да стане ясно ще влязат ли в сила предложенията, на които се спряха миналата седмица.


Все още няма информация какво точно се случва на срещата. Оказа се обаче, че няма да присъства енергийният министър Трайчо Трайков. Миналата седмица той влезе в задочен спор с "Лукойл", като намекна за спекула на пазара, тъй като според него производствените цени на пазара са твърде високи.


Миналата седмица работната група се спря на варианта да се премахне биокомпонентът от дизеловото гориво. Заговори се и за едномесечен мораториум върху цените, ако държавата поеме част от разходите на компанията.


Мерките касаят всички горива, но сметките за поевтиняване с 20 стотинки се отнасят само за дизеловото гориво. Повечето от предложенията са на транспортните компании. Идеята е цените да могат да се променят само веднъж месечно.