Това съобщи в "Здравей, България" министърът на транспорта Александър Цветков. По думите му спадът се дължи на премахването на биосъставката от дизела..

Цените на горивата ще спаднат между 5 и 15 стотинки. Точната калкулация все още не  е ясна, но със сигурност спадът се дължи на премахването на биосъставката от дизела. Това каза в "Здравей, България" министърът на транспорта Александър Цветков.. Резерва, който ще поддържат, ще бъда не за 60, а за 40 дни.


Този мораториум не е някаква разменна момента между "Лукойл" и държавата. Компанията също е заинтересована да продава повече. Българите имат изгода "Нефтохим" да произвежда повече и в България да се зарежда повече гориво, допълни министърът.


В България в момента функционират повече от 200 вносители на горива. Според Цветков пазарът не трябва да се либерализира, защото може да доведе до повече възможности за контрабанда.


На въпрос защо министърът на енергетиката Трайчо Трайков, както и самият Цветков, не са присъствали на преговорите, Цветков каза, че държавата има обща позиция и тези въпроси са били решени. Всички въпроси, които имахме да уточним, сме взели по тях крайните решения, коментира Цветков.