Говорител на официалната власт в Триполи подчерта, че полковникът е обединителната фигура. По думите му, военните атакуват само въоръжени бунтовници, а не мирни граждани...

Либийското правителство обяви, че е готово за всякакви политически реформи, но Муамар Кадафи трябва да остане на власт, за да бъде избегната нова Сомалия или Ирак.


Говорител на официалната власт в Триполи подчерта, че полковникът е обединителната фигура. По думите му, военните атакуват само въоръжени бунтовници, а не мирни граждани.


Официален правителствен говорител заяви, че Муамар Кадафи е \"гаранцията, че страната няма да се разпадне\". Лидерът е обединителна фигура за племената и цялото население, бяха думите му. Той каза още, че много либийци искат именно полковникът да води процеса на реформи, защото се страхуват, че в страната може да се случи това, което стана в Ирак, Сомалия или Афганистан.


Говорителят каза още, че Либия е отворена за политически реформи, които включват избори, референдуми и всичко необходимо, но само ако Кадафи ги води. Междувременно държавната телевизия излъчи кадри на Полковника, който поздравява свои привърженици пред резиденцията си в столицата.


Продължават боевете в източната част на Либия. Бунтовниците се опитват да си възвърнат контрола над някои градове, които загубиха през последните дни. Представител на Червения кръст в Брега заяви, че през последните дни съпротивата била по-гъвкава и по-организирана.