Според лидера на \"Атака\" отговорността за подписания договор е основно на министъра на икономиката и енергетиката...

Коментарите на политическите партии - започнаха с квалификации като \"пробив в националната сигурност\" и се съсредоточиха върху отговорността за подписания меморандум.


\"Това е недопустимо. Тук отговорността за тази конспирация е основно на министъра на икономиката и енергетиката. Защото той е допуснал под неговото ниво някой да работи по такава важна тема каквато е международните отношения с друга държава, сключване на дългосрочни договори и така нататък. Така че отговорността е на министър Трайков\", каза лидерът на \"Атака\" Волен Сидеров. 


По думите му чиновникът, извършил това, трябва задължително да бъде разследван, за да стане ясно дали не е част от обслужване на някакви чужди интереси. ДАНС трябва да си каже думата, категоричен е Сидеров.


\"Преди три седмици от името на ПГ на ГЕРБ беше заявено, че те са готови на дебат и обсъждане на проблема с АЕЦ \"Белене\". Даже обещаха, че това ще се случи до края на месец март. Ако не ме лъже паметта, днес сме вече месец април\", коментира на свой ред Румен Овчаров от \"Коалиция за България\".


\"Затова българският парламент и българското общество имат нужда от яснота от истината какво се случва с АЕЦ \"Белене\", иначе рискуваме отново да изпаднем в празното говорене по една изключително важна тема с хора. Които не само нямат необходимия експертен багаж да я обсъждат, но и очевидно се опитват грубо да я политизират\", допълни Овчаров.