До 2-ри май дължимият налог трябва да бъде внесен и платен.

Остава по- малко от месец до крайния срок,  в който трябва да бъдат подадени декларациите за доходи през 2010 година. 2- ри май е крайният срок за това.

Как да се отчетем пред данъчните най-лесно?

Вариант 1-ви: Той ни дава възможност да подадем декларацията си в пощата с обратна разписка. Това ще ни струва близо 2 лева и 30 стотинки. За целта трябва предварително да сме отпечатали необходимата ни бланка.

Следващата възможност отново ни кара да отидем до пощата, където на някое от гишетата всеки може да подаде данъчната си декларация. Вместо обратна разписка получаваме директно входящ номер за плащане на данъците. В пощата ще ни таксуват лев и двайсет за номерчето.

Въпреки, че това се оказва един много по-лесен и бърз вариант, все още много предпочитат да си подадат декларациите в офисите на Агенцията по приходите.

Това е и третата възможност - декларацията да бъде внесена лично в офис на данъчните, където за удобство на клиента има и офис на банка.

Най-удобният метод за деклариране на дължимия данък е по интернет с електронен подпис. За физическите лица цените за създаване на такъв са около 24 лева. Отстъпката тук е 5% от внесената декларация.  Бланката по интернет може да бъде и с баркод. Получавате го, след като изпратите онлайн формуляра.