Това каза в \"На кафе\" Екатерина Михайлова от ДСБ, която ще открие официално изложението \"Екозона\"...

Държавата е направила някои неща в опита да стимулира биопроизводството, но те не са достатъчно. Това каза в \"На кафе\" Екатерина Михайлова от ДСБ.


По думите й, въпреки че има национален план за развитие на биологичното производство за периода 2007-2013 година, усвоените пари са под 2%. Жалкото обаче е, че в последните години няма отделени пари в бюджета за това.


Екатерина Михайлова обясни малкия процент с тежката бюрократичност,както и с факта, че една част от параметрите не са договорени, когато са водени преговорите с ЕС.


Форумът, който се организира, ще даде възможност производителите да споделят проблемите си. Правят се закони, правят се нормативни промени, но те са резултат от една експертна оценка, която не включва впечатленията на хората, които пряко се занимават с това, допълни Екатерина Михайлова.


Веселина Ралчева, председател на Българска асоциация \"Биопродукти\" отбеляза, че биопроизводителите не само не са получилипари по европроектите, но дори са били  глобени за неточности в документите.