По думите й България е плодородна страна и може да се конкурира по качество на продукцията. Идеята е децата ни да растат в благодатна среда. Стимулирането на биоземеделието е един такъв подход, допълни Нейнски...

Евродепутатът Надежда Нейнски организира дискусионен форум за биопроизводството.

 

\"Аз съм потребител на биопродукти, за мен тази тема не е нова\", коментира тя в \"На кафе\". По думите й България е плодородна страна и може да се конкурира по качество на продукцията. Идеята е децата ни да растат в благодатна среда. Стимулирането на биоземеделието е един такъв подход, допълни Нейнски.


Тя твърди, че е необходимо българското законодателство да бъде адаптирано към европейското по отношение на контрола и сертификацията на продуктите.


Брюксел е най-зелената европейска столица. Бионачинът на живот е начин на мислене за тях. Много е актуална там темата за цените на биопродуктите, които и са по-високи, но все пак е гарантирано, че когато даваш пари, получаваш качество, обобщи по темата евродепутатът.


Тя току-що се връща от  Страсбург, където е участвала в дискусия заедно с Бил Гейтс. По данни на Световната банка земеделието е секторът, чрез който светът може да се бори два пъти по-бързо с бедността. Бил Гейтс е една изключителна интересна личност, широко скроен, каза Нейнски.