Според него този проект ще бъде опасен за България и даде за пример случващото се в Япония...

\"Ситуацията продължава да бъде изключително обезпокоителна, защото сегашното правителство се държат като хора, които все едно си купуват колело, а това е ядрена централа\".


Това каза пред БНР Мартин Димитров, лидер на СДС и съпредседател на \"Синята коалиция\".


\"Усещам, че се бърза много да се подпише за \"Белене\". Явно са поети ангажименти към Русия, които никой няма доблестта да си ги каже и които не са за казване\", заяви Димитров.


По думите му подобни решения трябва да се взимат от парламента и лично от премиера. Не може директорът на НЕК да подписва и да се чуди цялата държава защо е подписал, подчертава Димитров.


\"Ще бъдат приети нови стандарти за сигурност на ЕС и тогава може да се окаже, че \"Белене\" не е готова за тях. Ако тогава \"Белене\" вече е в строеж това ще бъде много глупава ситуация\", смята синият лидер.


\"Министър Трайков, притиснат от журналисти, призна, че цената на \"Белене\" ще бъде най-малко три пъти по-висока от цената на \"Козлодуй\". При това положение премиерът да казва колко ще е евтин токът от \"Белене\" е абсурдно и несериозно\", на мнение е Мартин Димитров.


Според него този проект ще бъде опасен за България и даде за пример случващото се в Япония.
\"Ако не успеем да го спрем, оставяме го на нашите деца, за този проект ще бъде търсена отговорност от поколенията в България\", допълни Димитров. /БГНЕС