Те се опасяват, че ще бъдат глобявани за пропуски в качеството не по тяхна вина. В същото време клиентите все повече търсят хляба, произведен по БДС...

Хлебопроизводителите във Варна отказват да правят хляб по новия стандарт. Те се опасяват, че ще бъдат глобявани за пропуски в качеството не по тяхна вина.


В същото време клиентите все повече търсят хляба, произведен по БДС. Търговците всеки ден получават въпроси за новия хляб. Някои семейства купуват по повече от един хляб на ден. Тогава разликата в цената може да се окаже решаваща.


Въпреки че търсене на хляб по новия стандарт вече има, производителите още са резервирани към идеята. От Агенцията по безопасност на храните прогнозират, че хляб по  новия стандарт все пак ще има, но след Великден.