Ненадейно преобръщане на основното разследване по случая „Красьо” – това за търговия с влияние в съдебната система. Наскоро то е преобразувано в съвсем различно дело – за данъчни престъпления. Тихо и безшумно...

Неочакван обрат по един от най-шумните скандали през последните години. Няма да има разследване за търговия с влияние по случая \"Красьо Черния\". Прокуратурата уточни, че производството е \"прераснало\" в обвинение за данъчни престъпления -  което на практика няма общо с шумните подозрения от юни 2009-а година.


Тогава висшият магистрат Иван Колев разказа как Красьо обикалял с тефтерче с телефони и предлагал да уреди назначения на определени хора в съдилища - при това - на ръководни постове.


Ненадейно преобръщане на основното разследване по случая \"Красьо\" – това за търговия с влияние в съдебната система. Наскоро то е преобразувано в съвсем различно дело – за данъчни престъпления. Тихо и безшумно.


Трима от Висшия съдебен съвет, подали оставка, няколко уволнени шефове на съдилища в страната, над 40 прокурори и съдии, засечени с разговори с Красьо – това последва скандалното разследване за търговия с влияние, образувано срещу неизвестен извършител преди две години. Сега в тази насока работата е спряна.


Красимир Георгиев бе разпитан във връзка с търговията с влияние и разследващите видяха данни, че лъже - така тръгна и единственото дело влязло в съд срещу бизнесмена – за лъжесвидетелстване. В петък се очаква в залата да започне и новото – за данъчно престъпление. Търговията с влияние обаче увисва без доказателства.